5 DIY ötlet, amivel karácsonyi hangulatot teremthetsz a lakásodban

Könnyű őket elkészíteni, látványosak, szépek és jó hangulatot teremtenek. Neked melyik a kedvenced?

5 DIY ötlet, amivel karácsonyi hangulatot teremthetsz a lakásodban

Girland szárított narancskarikákkal

Nem kell mást tenned, mint beszerezned egy sima fenyőgirlandot, némi narancsot, pár fából készült gyöngyöt és esetleg kisebb karácsonyi díszeket. A narancsot fel kell karikázni, szaloncukor akasztóval áttűzni és kiszárítani, majd mehetnek a fűzérre. A gyöngyöket és a díszeket célszerű ragasztóval rögzíteni. Egy ilyen girland minden otthont igazán ünnepi hangulatúvá varázsol. Te is így gondolod?

Ünnepi és illatos karácsonyi koszorú az ajtóra

Ehhez a varázslatos díszhez alapvetően két dologra lesz mindenképpen szükséged: egy acélkeretre, amit akár az Amazonról is megrendelhetsz, illetve friss, illatos eukaliptusz levelekre. Minden más csak rajtad áll, a fenyőágakat akár a kertből is behozhatod, a díszítés pedig szintén olyan legyen, amilyen neked a legjobban tetszik.

Mézeskalács házikó

Szerecsendió, fahéj és gyömbér nélkül nem létezik karácsony, ahogyan mézeskalács nélkül sem! Idén legyél merész, és szimpla kekszek helyett süss egy komplett házikót a süteménytésztából. Az alábbi videóban részletesen bemutatják, hogyan kell ehhez hozzáfognod, így gyerekjáték lesz az egész!

Karácsonyi illatgyertya házilag

Imádod az illatfelhőt a lakásban, különösen a karácsonyi ünnepek idején? Akkor van egy jó hírünk: ebből a videóból megtanulhatod, hogyan készíthetsz te magad elképesztően szép és illatos gyertyákat, amiket aztán vagy dekorációs elemként használsz fel, mondjuk az ebédlőasztalon, vagy ajándékba adod a szeretteidnek. Nézd meg, hogy készül!

Karácsonyfadísz tobozból

Egyszerű és nagyszerű! Menj el sétálni és szedj össze annyi fenyőfadobozt, amennyit csak szeretnél, majd mosd meg, szárítsd ki és fesd le fehér festékkel őket. Eközben aranyszínű szalagból varrj apró masnikat, amikre ragasztópisztollyal akár díszeket is rögzíthetsz. Ezután ragaszd össze a masnit és a tobozt, készíts rá egy akasztót és már mehet is a fára.

Még több

Cosmo karácsony