2020.12.07.@ 13.12

3 finom és egyszerű ünnepi előétel, amit imádni fogsz majd!

Mutatósak, finomak és gyorsan elkészülnek – kell ennél több?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

3 finom és egyszerű ünnepi előétel, amit imádni fogsz majd!

Kenyérre kenheted

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ez az előétel édes és sós is egyben, és az ízek tökéletesen harmonizálnak együtt.

Hozzávalók:

  • 60 g krémsajt
  • 2 bögre fehér cheddar sajt
  • 2 ek parmezán sajt
  • ½ bögre friss bazsalikom apróra vágva
  • ½ kk fokhagymapor
  • bors
  • két marék pekándió apróra vágva
  • mazsola

Így készül:

  1. A krémsajtot a cheddarral és parmezánnal együtt mixeld krémes állagúvá.
  2. Mehet a keverőbe a bazsalikom egy része, a fokhagymapor, a só és a bors is. Keverd egyneművé a masszát.
  3. Ezután tedd 30 percre hűtőbe a sajtkeveréket, hogy formázható legyen. Készíts belőle kis golyókat, és forgasd őket bazsalikomba, pekándióba és mazsolába, majd szúrj mindegyikbe egy ropit.

Cosmo-tipp: ha két nappal a tálalás előtt készíted el ezt az előételt, a golyókat csak utolsó pillanatban forgasd a friss összetevőkbe.

Variációk karácsonyfára

Fotó: Profimedia – Red Dot

Valójában bármivel megtöltheted ezt a tésztát, mi most egy sós verziót hoztunk neked.

Hozzávalók:

  • 2 db kész leveles tészta
  • 150 g mozzarella
  • 1 db tojássárgája

Így készül:

  1. Vágj ki két egyforma háromszöget a leveles tésztákból, és az egyiket szórd meg a mozzarellával és sóval.
  2. Terítsd rá a másik tésztát, és két oldalról vágd be a szélét csíkokban úgy, hogy egy karácsonyfára hasonlítson.
  3. Ezeket az „ágakat” tekerd meg kissé, a képen látható módon.
  4. Kend meg a tésztát tojássárgájával, és told be a sütőbe 20 percre 200 fokra.

Cosmo-tipp: kívülről is szórd meg sajttal és sóval, hogy még ropogósabb legyen.

Mini makaróni

Fotó: Profimedia – Red Dot

Muffinsütőre is szükséged lesz a kis sajfalatkák elkészítéséhez.

Hozzávalók:

  • 2 bögre makaróni tészta
  • 1 bögre fűszeres kenyérmorzsa
  • 2 ek vaj
  • 6 ek liszt
  • ½ tk fokhagymapor
  • ½ tk só
  • 1 bögre 2,8%-os tej
  • 2 bögre cheddar sajt
  • 1 bögre parmezán sajt
  • sütőpor
  • 2 nagy tojás

Így készül:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Főzd meg a makarónit a csomagolásán található utasítás szerint.
  2. A muffinformát vajazd ki, és szórd meg kenyérmorzsával.
  3. Tedd egy nagy serpenyőbe a vajat, keverj hozzá 2 evőkanál lisztet, fokhagymaport, sót, majd mehet hozzá fokozatosan a tej is. Habverővel kevergesd, míg fel nem forr.
  4. Főzd 1-2 percig, és adj hozzá 1 csésze cheddar sajtot és parmezánt. Amikor elolvad, leveheted a tűzről
  5. Most add hozzá a maradék lisztet és zsemlemorzsát, a tojásokat és a sütőport. Keverd el és szórd bele a megfőtt makarónit is.
  6. Töltsd meg a muffinsütőt, szórd a kis halmokra a maradék sajtot, és told be a sütőbe 8-10 percre, míg aranybarna nem lesz.

Cosmo-tipp: ízesítsd kedvedre a harapásokat jalapeno paprikával vagy metélőhagymával.

Címkék: egyszerű előétel előétel finomság könnyű előétel leveles tészta recept sajtos ünnepek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony

7 menő ruha, ha a kutyád is télibe öltöztetnéd

7 menő ruha, ha a kutyád is télibe öltöztetnéd

Pont őt hagynád ki a hangulatból? Na ugye, hogy nem!