2020.12.07.@ 13.12
3 finom és egyszerű ünnepi előétel, amit imádni fogsz majd!
Mutatósak, finomak és gyorsan elkészülnek – kell ennél több?
Central Médiacsoport Zrt.

Oszd meg a cikket

(Fotó: Profimedia - Red Dot)
Kenyérre kenheted

Fotó: Profimedia – Red Dot
Ez az előétel édes és sós is egyben, és az ízek tökéletesen harmonizálnak együtt.
Hozzávalók:
- 60 g krémsajt
- 2 bögre fehér cheddar sajt
- 2 ek parmezán sajt
- ½ bögre friss bazsalikom apróra vágva
- ½ kk fokhagymapor
- só
- bors
- két marék pekándió apróra vágva
- mazsola
Így készül:
- A krémsajtot a cheddarral és parmezánnal együtt mixeld krémes állagúvá.
- Mehet a keverőbe a bazsalikom egy része, a fokhagymapor, a só és a bors is. Keverd egyneművé a masszát.
- Ezután tedd 30 percre hűtőbe a sajtkeveréket, hogy formázható legyen. Készíts belőle kis golyókat, és forgasd őket bazsalikomba, pekándióba és mazsolába, majd szúrj mindegyikbe egy ropit.
Cosmo-tipp: ha két nappal a tálalás előtt készíted el ezt az előételt, a golyókat csak utolsó pillanatban forgasd a friss összetevőkbe.
Variációk karácsonyfára

Fotó: Profimedia – Red Dot
Valójában bármivel megtöltheted ezt a tésztát, mi most egy sós verziót hoztunk neked.
Hozzávalók:
- 2 db kész leveles tészta
- 150 g mozzarella
- só
- 1 db tojássárgája
Így készül:
- Vágj ki két egyforma háromszöget a leveles tésztákból, és az egyiket szórd meg a mozzarellával és sóval.
- Terítsd rá a másik tésztát, és két oldalról vágd be a szélét csíkokban úgy, hogy egy karácsonyfára hasonlítson.
- Ezeket az „ágakat” tekerd meg kissé, a képen látható módon.
- Kend meg a tésztát tojássárgájával, és told be a sütőbe 20 percre 200 fokra.
Cosmo-tipp: kívülről is szórd meg sajttal és sóval, hogy még ropogósabb legyen.
Mini makaróni

Fotó: Profimedia – Red Dot
Muffinsütőre is szükséged lesz a kis sajfalatkák elkészítéséhez.
Hozzávalók:
- 2 bögre makaróni tészta
- 1 bögre fűszeres kenyérmorzsa
- 2 ek vaj
- 6 ek liszt
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk só
- 1 bögre 2,8%-os tej
- 2 bögre cheddar sajt
- 1 bögre parmezán sajt
- sütőpor
- 2 nagy tojás
Így készül:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Főzd meg a makarónit a csomagolásán található utasítás szerint.
- A muffinformát vajazd ki, és szórd meg kenyérmorzsával.
- Tedd egy nagy serpenyőbe a vajat, keverj hozzá 2 evőkanál lisztet, fokhagymaport, sót, majd mehet hozzá fokozatosan a tej is. Habverővel kevergesd, míg fel nem forr.
- Főzd 1-2 percig, és adj hozzá 1 csésze cheddar sajtot és parmezánt. Amikor elolvad, leveheted a tűzről
- Most add hozzá a maradék lisztet és zsemlemorzsát, a tojásokat és a sütőport. Keverd el és szórd bele a megfőtt makarónit is.
- Töltsd meg a muffinsütőt, szórd a kis halmokra a maradék sajtot, és told be a sütőbe 8-10 percre, míg aranybarna nem lesz.
Cosmo-tipp: ízesítsd kedvedre a harapásokat jalapeno paprikával vagy metélőhagymával.