5 környezetbarát ajándékcsomagolási trükk, amit ki kell próbálnod

Így nem csak egyedi lehet az ajándékod, de a környezettel sem szúrsz ki!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 környezetbarát ajándékcsomagolási trükk, amit ki kell próbálnod

Egészen durva belegondolni, hogy a karácsonyi ajándékok becsomagolásával az emberek mennyi felesleges szemetet termelnek. Az Egyesült Államokban egészen pontosan 25%-kal több szemetet dobnak ki az ünnepek alatt, mint az év többi időszakában, Angliában ugyanez az arány 30%, nálunk pedig 15%. Pedig ma már léteznek olyan kreatív trükkök, amik nem csak zöldebbé tehetik az ünnepet, de még a pénztárcádat is megkímélik. (Ami ebben az időszakban valószínűleg mindenkinek jól jön…) Mutatjuk a kedvenceinket!

Magazint rá!

Évek óta ott porosodnak kedvenc magazinjaid a szekrényed alján? Nem mondjuk, hogy azonnal ess neki az összesnek, de simán felhasználhatsz belőlük egy-egy színes, csajos oldalt, amivel például a barátnőidnek szánt ajándékokat nagyon stílusosan be tudod majd csomagolni.

Cellux OFF

Ha elég ügyes vagy, egyáltalán nem lesz szükséged ragasztószalagra. Csak megfelelően kell hajtogatnod a papírt, majd egy szimpla zsinórral biztosíthatod, hogy még véletlenül se essen szét. Hidd el, csak gyakorlás és rutin kérdése az egész, cserébe soha többé nem kell azzal szenvedned, hogy nem találod a ragasztószalag végét.

Annyira trendi!

Sőt, nemcsak a legtrendibb, de az egyik legkörnyezetbarátabb módszer is! A furoshiki eredetileg Japánból származik, ahol az emberek a közfürdőkbe járáskor csomagolták a holmijukat ezekbe a kendőkbe, később a keleti ajándékozáskultúra szerves részévé vált, mára pedig már az egész világon elterjedt a használatuk. A YouTube-on rengeteg különféle furoshiki csomagolási technikára kereshetsz rá, mi most az egyik legegyszerűbbet mutatjuk meg.

PS: Legyen a csomagolás egyben az ajándék is! De most tényleg, ki ne örülne neki, ha évekig használhatná az adott „csomagolóanyagot” ahelyett, hogy bontogatás után azonnal kidobná? És szinte mindegy, hogy ez egy szép törölköző, sál vagy skandináv hangulatú konyharuha.

Fotó: Ikea

Az utazás szerelmeseinek

Mi lehetne találóbb csomagolópapír egy travel addict barátnőnek, mint egy régi, nem használt térkép? Egyszerre cool, izgalmas, és még csak ki sem kell bontania ahhoz, hogy már imádja. Ja, és biztos, hogy az Instán landol majd a róla lőtt kép.

Üvegbe zárt ajándék

Nézz szét kicsit a konyhádban, és ha találsz üres befőttes üvegeket, vagy más mutatós üvegcséket, amibe beleférne néhány apró ajándék, akkor használd őket bátran! Az üvegeket ráadásul nagyon kreatívan fel is lehet díszíteni, így a végeredmény igazán egyedi lesz!

Címkék: advent csomagolás furoshiki karácsony karácsonyi ajándék karácsonyi készülődés környezetbarát csomagolás zöld karácsony

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony