Így készíts meseszép ünnepi manikűrt!

Mutatunk egyszerűbb, gyorsabban elkészíthető és extrább, haladó változatot is. Melyiket fogod viselni karácsonykor?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így készíts meseszép ünnepi manikűrt!

Ha nem jutsz el körmösödhöz az ünnepek előtt, akkor se ess kétségbe, otthon is szuper manit készíthetsz magadnak pillanatok alatt! A Cosmo beauty bloggere, Esztergályos Viki két különböző stílusú és nehézségi fokú díszítést hozott neked.

Romantikus pöttyös

Ha nem vágysz a tipikus karácsonyi pirosra, de valami bájosat szeretnél, akkor próbáld ki ezt a romantikus hatású manikűrt.

Mire lesz szükséged? Alaplakk, fehér, rózsaszín és aranyszínű körömlakkok, fedőlakk, díszítőecset, pontozó, ragasztószalag (opcionális).

1. Reszeld formára a körmeid, majd töröld át lakklemosóval is, így tiszta és zsírmentes felületet kapsz. Kenj fel egy réteg alaplakkot.

2. Vigyél fel két réteget a színes körömlakkokból, a középső körmöd legyen fehér, a többi pedig rózsaszín.

3. Fess egy egyszerű háromszöget, ami karácsonyfát fog szimbolizálni. Ehhez tegyél egy kevés fehér körömlakkot ki például egy palettára, és innen vedd fel a lakkot a díszítőecsettel. Fesd meg a körvonalat, majd töltsd ki a közepét is a színnel. Ha nem érzed biztosnak a kezed, van egy szuper trükkös megoldás: ragassz fel a körmeid két szélére egy-egy csík ragasztószalagot, és a fennmaradó kis háromszöget fesd be fehérre. Ha kész, húzd is le a ragasztót, hogy ne húzza magával a félig már megszáradt lakkot. Fontos: teljesen száraz lakkozásra ragassz csak, máskülönben az eltávolításnál fel fogja húzni az alatta levő színt is.

4. Jöhet a díszítés! Aranyszínű körömlakk és egy pontozó segítségével pöttyözz apró mozdulatokkal: én először a háromszög formájú kis karácsonyfát díszítettem, majd random helyekre pontoztam a középső ujjamra is.

5. El is készült a manikűr, már csak egy réteg fedőlakk kell rá, és nem csupán szép fényes, hanem szuper tartós is lesz a lakkozás!

2. Gömbcsillám

A második manikűr tipikusabb karácsonyi stílust képvisel színeiben és mintájában is. Ez egy picivel bonyolultabb, mint az előző, de még mindig nagyon könnyű lesz, ígérem!

Mire lesz szükséged? Alaplakk, piros, fehér és aranyszínű körömlakkok, fedőlakk, díszítőecset, aranyszínű, körömdíszítő csillámpor.

1. Első lépés most is az alaplakk, mivel egyrészt ez is segít tartósabbá tenni a manikűrt, másrészt kiegyenlíti a felületet, és megóvja a körmeid attól, hogy elszíneződjenek a sötét körömlakkoktól.

2. Az alaplakk száradása után két rétegben vidd fel a színes körömlakkokat. A kisujjra aranyat, a gyűrűsre a fehéret, a többire pedig pirosat.

3. A gyűrűsujjra a díszítőecsettel és aranyszínű körömlakkal fess egy kört, amit tölts is ki azonnal, ebből lesz a karácsonyi gömbdísz-minta.

4. Ha kész az arany „gömb”, egy ecset segítségével nyomkodj bele körömdíszítő csillámot, ezáltal kicsit 3D-s hatású lesz.

5. Ezután a vékony ecset segítségével fess neki madzagot, és masnit is.

6. Készen is vagy a szuper, karácsonyi hangulatú manikűrrel. Természetesen a minta száradása után most se feledkezz el a fedőlakkról!

Ha az ünnepek alatt több időd jutna a manikűröddel foglalkozni, próbáld ki Viki gyönyörű márványos lakkozását is!

Címkék: cosmo beauty karácsony karácsonyi manikűr körömlakk körömlakkozás ünnepi lakkozás ünnepi manikűr

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony