5 baki, amivel elronthatod a szájsminkedet

Folyékony rúzs, 3D szájfény, színezett ápolók – a fegyvertárad, vagyis a neszeszered fullon van a legújabb beauty finomságoktól. Már csak az a kérdés, jól használod-e őket…

5 baki, amivel elronthatod a szájsminkedet

Kontúr-kérdés

Mielőtt nekiesnél az ajkaidnak egy csodás matt árnyalatú rúzzsal, nagyon helyesen megrajzolod az íveket egy kontúrceruzával. Annyira belejössz a pepecselésbe, hogy közben elköveted az egyik legsúlyosabb hibát, és túlhangsúlyozod a kontúrt. Pedig az Yves Saint Laurent vezető sminkmestere szerint csak az ajkaid tetejét és alsó részét kell átsatíroznod szinte észrevehetetlen finomsággal, majd jöhet egy réteg rúzs.

Az ecset a barátod!

Ahogy az alapozód is akkor mutat legjobban, amikor ecsettel viszed fel, a krémes árnyalat is akkor Insta-képes, amikor egy kis extra segítséggel varázsolod magadra. Így a legneccesebb rész, a kupidóív is tökéletesen sikerül, és nem mennek el értékes másodperceid azzal, hogy vattapamaccsal korrigálod az elmaszatolt részeket.

Extra-tipp: minden sminkmenet után tisztítsd meg az ecsetet, így ha újra ringbe szállsz, nem éri szivárvány meglepetés az ajkaidat.

Színezz méret szerint

Az ajkaid S-es méretűek, és a tüzes árnyalat a kedvence – pedig ez a szín az XL-es ajkú csajoknak előnyös, a kevésbé telt „idomokat” csak még vékonyabbá, a tekintetet pedig szigorúbbá teszi. Ha dúsítanál, piros helyett válassz világosabb árnyalatú szájfényt. Tovább fokozhatod az XL illúziót, ha csillámokkal turbózott verzióra szavazol.

A ajkaid 50 árnyalata

Az ombre már nem menő az ajkakon, szóval felejtsd el az árnyalatokkal sötétebb szájkontúrt, és a szinte nude-ra hagyott belső részeket. A srácokat egyenesen taszítja, és már az Instán vagy a Pinteresten sem hasíthatsz vele.

Alapok nélkül

Egy gyors ajakálopó, és már fel is dobod a kedvenc rúzsodat. Szuper, ha hidratálsz színezés előtt, de a végeredmény szempontjából nem lesz túl szép, ha nem radírozod le az elhajt hámsejteket. Így ugyanis nem a selymes szádra, hanem az apró hibákra hívod fel a figyelmet, amit egy feltűnő szín csak tovább fokoz. Tökéletes egy fogkefe, vagy beszerezhetsz kifejezetten ajkakhoz készült bőrradírokat is.

Még több

Cosmo Kiss