Cserepesből csókost – hogyan hidratáld télen az ajkaid?

Csókolhatsz bármennyire is tökéletesen, lehet bármennyire rád gerjedve a pasid, eléggé kiábrándító tud lenni, ha a szád száraz, kicserepesedett a cuppanós pillanatban. Próbáld ki ezeket a trükköket, és már másnapra puhák lesznek az ajkaid!

Cserepesből csókost – hogyan hidratáld télen az ajkaid?

Elő a radírral!

Tudjuk, hogy nagy a csábítás, hogy az elhalt hámsejteket, száraz részeket leharapdáld a szádról idegességedben, de stop! Ez ugyanolyan tilos, mint a pattik nyomkodása! Helyette hetente egyszer radírozd át az ajkaidat is. Ehhez keverj össze kókuszolajat barnacukorral, és óvatosan dörzsöld át a szád vele.

Para helyett pára

Télen nemcsak kint szárazabb a levegő, hanem a lakásodban is az lehet a fűtés miatt. Ettől pedig a bőrödet is a szokásosnál szárazabbnak érezheted. Szerezz be egy párásító készüléket, így kevesebb nedvességet veszít majd a bőröd.

Cseles rétegek

Te is azonnal méhviaszos, zsíros ajakbalzsamok után nyúlsz, ha száraz a szád? Ezek a nehéz kencék azonban nem mindig jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe, ezért a hatásuk sem tartós. Először használj könnyedebb, vizes bázísú ajakápolót, és pár perc múlva kend rá egy zsírosabb verziót, amivel bezárhatod a hidratáló anyagokat, és szeles időben is védenek.

Jöhet egy tea?

Ha egész nap kint voltál a hidegben, mert mondjuk síeltél, este kényeztesd egy kis zöld teával a szádat. Hagyj állni meleg vízben egy teafiltert, nyomkodd ki picit és tedd a szádra 10 percre. A zöld teában lévő antioxidánsok és más csodás hatóanyagok segítenek enyhíteni a kipirosodást és gyógyítják az esetleg repedéseket.

Hmm, te kis édes!

Igazi SOS csodaszer a méz és shea vaj, ha kiszáradt, cserepes ajkakat kell megmenteni. Lefekvés előtt kenj a szádra belőlük, és hagyd, hogy éjszaka végezzék a munkájukat. Az eredmény: reggel pihe-puha csókokkal köszöntheted a pasidat!

Még több

Cosmo Kiss