4 dolog, amiről nem gondoltad, hogy jót tesz az ajkaidnak

Nem ismersz viccet, ha az ajkaid ápolásáról van szó, így kizárt, hogy ne legyen mindegyik táskádban egy-egy ajakápoló. De tudtad, hogy néhány olyan dolog is csodássá varázsolja őket, amiről nem is gondoltad volna?

4 dolog, amiről nem gondoltad, hogy jót tesz az ajkaidnak

Olaj a tűzre

A kókuszolajnak nem csak a sütijeid örülnek, hanem a bőröd is! Tudtad, hogy szuper alternatíva testápoláshoz, és kifejezetten jót tesz az érzékeny ajkaknak? Bőven elég pár csepp, amit egyenletesen eloszlatsz a szádon, és néhány másodperc alatt be is szívódik. A végeredmény hidratált, puha, és bársonyos bőr az ajkakon.

Édesem!

Ha házilag készítenél ajakradírt, mindig figyelj oda a hozzávalókra. A legtöbb DIY recept ugyanúgy ajánlja a kristálycukrot és a sót, de a legjobb, ha a barnacukorra szavazol. Mivel nagyobbak a szemcséi, mint a hagyományos kristálycukoré, sokkal hatásosabb is egyben, és esély sincs a kellemetlen, csípős érzésre, mint például a sónál.

Light verzió

Tudtad, hogy ha túlzottan mentolos fogkrémet használsz, gyorsabban kiszáradhat a szád? Ugyanez igaz a szájvízre és a rágóra is. Válts át kíméletes üzemmódra, és szavazz az enyhébb kiadásra! Ha megfelelő technikával tisztítod a fogaidat, akkor feleslegesen ragaszkodsz az extra mentolhoz – és még az ajkaid is puhák maradnak!

B mint bájos

A nagy rohanásban reggelente hajlamos vagy szkippelni a napi vitaminadagodat? Pedig ha ragaszkodsz a napi B-vitamin mennyiséghez, az nem csak a szervezetednek, de az ajkaidnak is nagyon jót tesz, hiszen esélye sincs, hogy kisebesedjen az érzékeny szájnyálkahártya.

Még több

Cosmo Kiss