Szerelmes immunturbó – 1 hetes kihívás a pasiddal

A szabijaidat tartogasd a wellness kiruccanásokra és a nyaralásra! Ez a challange segít, hogy mindketten top-formában maradjatok, és megússzátok, hogy lerobbanjatok.

Szerelmes immunturbó – 1 hetes kihívás a pasiddal

hétfő

Kezdjétek a napot egy immunerősítő ászanával, a kobrával. Feküdjetek hasra, támaszkodjatok meg a kezeitekkel úgy, hogy azok a törzseitek mellett vannak, és belégzésre emeljétek meg a mellkast. Tartsátok meg a pózt néhány lélegzetvétel erejéig, majd ereszkedjetek vissza.

Maradjatok a földön, az íjfeszítés pozíciónak szintén hasonló a kiindulása. Hajlítsátok és emeljétek meg előbb az egyik, majd a másik lábat, fogjátok meg a bokátokat, és belégzésre emeljétek meg a mellkast és a térdet. Ha megy, hintázhatok is kicsit, így hatékonyan átmasszírozzátok az emésztőrendszert. Néhány lélegzetvétel után ereszkedjetek vissza a földre. Ugye mennyivel frissebbnek érzitek magatokat?

kedd

A reggeli vitaminadag mellett turbózzátok fel magatokat egy isteni gyömbéres itallal, ez ugyanis az egyik leghatásosabb immunerősítő. Facsard ki 2 citrom levét, majd hámozz meg és reszelj le kb. 2-3 ujjnyi gyömbért. Öntsd össze a citromlevet és a gyömbért kb. 1 liter vízzel, adj hozzá egy kis fahéjjat, és főzd 15 percig. A végeredményt akár egy kis mézzel vagy barnacukorral is édesítheted.

szerda

Kezdjétek a napot egy vicces kis arcjóga gyakorlattal, ami egyfelől méregteleníti a szemkörnyéki részeket (vizslát, sötét karikák!), plusz segít, hogy megússzátok a torokfájást. Nyissátok meg az ajkaitokat és nyújtsátok ki erősen a nyelveteket az áll irányába. Ismételjétek meg a gyakorlatot kb. 10-szer, majd pici pihenő után végezzétek el ismét úgy, hogy 10-15 másodpercig „megtartjátok a pózt”. Apróságnak tűnik, de hatásos, villámgyors és azonnal frissebben veszed az akadályokat.

csütörtök

Szkippeljétek mára a kávét, és helyette lepjétek meg a testeteket egy pink finomsággal, a gránátalmás-málnás smoothie-val. Turmixolj össze 4 dl gránátalma levet 2 marék málnával, és adj hozzá 2 dl natúr joghurtot. Ez az édes trükk jót tesz az emésztésnek és gazdag A, B és C vitaminban.

péntek

Elérkezett a hét utolsó munkanapja, és egyben az immunturbó legkíméletesebb része. Rázzátok fel magatokat fújtató légzéssel (akár minden egyes napot kezdhettek így). Álljatok egyenesen, vegyetek mély levegőt az orrotokon keresztül, de figyeljetek, hogy ne a mellkasotok, hanem a pocakotok emelkedjen ki. Majd az ajkaitokon keresztül fújjátok ki nagyon erősen a levegőt, akár 3-4 másodpercen keresztül. Ismételjétek meg a gyakorlatot legalább 20-szor.

Még több

Cosmo Kiss