4 trükk, hogy ritkábban jöjjön ki a herpeszed

Nincs is idegesítőbb az apró sebecskénél az ajkaidon, ami nem elég, hogy kellemetlen, de még a randidat is meghiúsítja. Ezekkel a trükkökkel viszont minimalizálhatod a hívatlan kis vendéget.

4 trükk, hogy ritkábban jöjjön ki a herpeszed

Nagy falat

A jelszó a lizin nevű aminosav, ami segít, hogy jó időre elkerüld a herpeszt. Megtalálható többek között a tojásban, a babban és a burgonyában. A cink szintén a barátod, és szuper hír, hogy az egyik kedvenc ételedben, a csirkehúsban elég magas mennyiségben megtalálható. Finom, egészséges, és még az ajkaidnak is jót tesz – a legjobb kombó!

Stressz? Felejtsd el?

Tudtad, hogy ha gyakran teszed ki magad magas stresszforrásnak, azt előbb-utóbb a szád szépsége bánja majd? Ezért van az, hogy a herpesz a leghajtósabb időszakban, pont egy fontos prezi előtt jön elő. Sajátíts el néhány stresszoldó technikát, így offolhatod a szorongást, és megelőzheted az apró sebek megjelenését. Próbáltad már az aktív relaxációt? Adj magadnak reggel vagy este 10-15 percet, feküdj hanyatt, és gondolatban haladj végig az izmaidon. Egyenként feszítsd meg, majd ernyeszd el őket, közben figyelj az egyenletes légzésre. A gyakorlat végén úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna.

Off vagy On?

Azon kapod magad otthon, hogy már elmúlt este 10, de még mindig pörögsz a melón? Reggel viszont korán kelsz, hogy időben beérj a munkahelyedre, ezért csak 4-5 órát tudtál pihenni. A legrosszabb, amit tehetsz, ugyanis nem csak egyszerűen dekoncentrált leszel, de a herpesz is sokkal könnyebben kijön rajtad, ha kimerült vagy. A kutatások szerint 7 óra alvás már ideális mennyiség, hogy valóban kipihenten ébredj. Képzeld, a Sleep magazinban megjelent kísérletben arra jöttek rá, hogy azok, akik legalább ennyit alszanak, sokkal kevesebb betegszabit vesznek ki – és valószínűleg herpesszel is ritkábban küzdenek.

Túl sok(k)

Az újévi fogadalmaid között szerepel a sport, mert a bikiniszezont bombaalakkal szeretnéd kezdeni. Ezért eldöntötted, hogy háromszor annyi időt töltesz a futópadon, mint eddig. A legjobbat akarod, de ezzel azonnal kitetted magad a herpesz veszélynek. A megerőltető edzés hatására ugyanis megjelenhet az égő, viszkető foltocska. Ha el akarod kerülni, ne vállalj be hirtelen túl nagy falatot, és ne akarj egyik napról a másikra maratont futni, inkább gondolkodj kisebb távokban, amiket be is tudsz tartani.

Még több

Cosmo Kiss