6 sztár, aki küzd a klímaváltozás ellen

Csekkold le, kik vannak a listán!

6 sztár, aki küzd a klímaváltozás ellen

Brad Pitt

A színészről sajnos csak kevesen tudják, hogy környezetbarát elveket vall, pedig nem is olyan régen szerepelt egy show-ban, amiben felhívta az emberek figyelmét a klímaváltozásra. A rövid bejátszásban ő volt az időjós, aki arra kérte a nézőket, lessenek ki az ablakon és nézzék meg, milyen szörnyű az időjárás. Amikor a „stúdió” arról kérdezte, milyen lesz a jövő, Brad ennyit válaszolt: „Nincs jövő!” Igaza van, hiszen, ha az emberiség nem kapja össze magát, tényleg nem lesz…

Arnold Schwarzenegger

Bármilyen furcsa, az Egyesült Államokban nagyon sokan nem hisznek a klímaváltozásban, pedig tények is alátámasztják a folyamatot. Arnold, aki előbb hollywoodi sztár volt, majd Kalifornia kormányzója lett, 2015-ben egy facebookos vitában fogalmazta meg véleményt ezzel kapcsolatban. „Le se tojom, hiszel-e a klímaváltozásban!” – majd hozzátette, az, hogy valaki az alternatív energiaforrásokat részesíti előnyben, még nem jelenti, hogy erre vagy arra az oldalra állt. Szerinte a legjobb az lenne, ha lehetne érdemben vitázni erről a kérdésről.

Jared Leto

A zenész-színész igyekszik minél többet tenni a globális felmelegedés ellen a magánéletében. Aktívan támogatja a The Nature Conservancy és a Habitat for Humanity szervezeteket, valamint ő a WWF egyik globális nagykövete.

Gisele Bündchen

A gyönyörű szupermodell 2011-ben elnyerte Az év legzöldebb nemzetközi sztárja elnevezésű díjat, amit azért ítéltek neki, mert sokat tesz a klímaváltozás ellen. Az ő nevéhez fűződik a Clean Water Project, ez a szervezet azért dolgozik, hogy megóvják az Amazonas élővilágát.

Leonardo DiCaprio

Leo talán az egyetlen olyan híresség ezen a listán, aki annyira sikeresen küzd a környezetvédelemért, hogy ezt a világon mindenhol tudják is róla. Nem sokkal a Titanic mozikba kerülése után alapította meg a Leonardo DiCaprio Foundationt, aminek a célja mindenhol és mindenkor terjeszteni a környezetbarát világnézetet. Dolgozott együtt a WWF-fel, az International Fund for Animal Welfare-rel, a Global Green USA-val és a Natural Resources Defense Councillal.

Jane Fonda

Jane Fonda színészi karrierje mellett már régóta foglalkozik politikával, de csak 2016 óta áll ki a környezetvédelem mellett, a globális felmelegedés ellen. Akkor egy tüntetésen is részt vett, aminek a célja az volt, hogy a döntéshozók művelődjenek, legyenek tisztában a klímaváltozás veszélyeivel.

Még több

Cosmo ÖKO