A 16 éves Greta Thunberg megint az internet sztárja lett!

Nagyon belevaló ez a svéd csajszi.

2019.09.24. 12:09
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 16 éves Greta Thunberg megint az internet sztárja lett!

Tuti, te is hallottál már a világ egyik legmenőbb tinilányáról, a mindössze 16 éves svéd diáklányról, Greta Thunbergről. A fiatal csajszi arra tette fel az életét, hogy változást hozzon a világba, szerinte ugyanis legfőbb ideje, hogy észrevegyük, klímakatasztrófa fenyegeti az emberiséget és úgy általában az egész Földet. A napokban hatalmas klímacsúcsot tartott az ENSZ New York-ban, az eseményen pedig természetesen ott volt Greta is, aki elképesztően erős beszédet mondott a fiatal generáció nevében.

A lány szerint a világ vezető politikusai egyáltalán nem törik magukat, hogy megoldásokkal álljanak elő, neki (és generációjának) pedig elege van az üres szavakból.

„Ez így nagyon nem oké. Nem kéne itt lennem. Suliban kellene lennem az óceán túlpartján, de magunk mégis hozzánk, fiatalokhoz jönnek egy kis reményért. Hogy merészelik? Ellopták a gyerekkorom, az álmaim az üres szavaikkal. És még így is a szerencsések egyike vagyok. Az emberek szenvednek. Az emberek meghalnak. Egész ökoszisztémák pusztulnak el” – mondta szinte magából kikelve az ülésen a tini, majd folytatta.

„Cserben hagytak minket, de a fiatalok kezdik megérteni ezt az árulást. A jövő generációja magukon tartja a szemét. Ha pedig magunkra hagynak bennünket, most megmondom: soha nem bocsájtunk meg!” – tette hozzá Greta, miközben látszott, tényleg a szívéből beszél. Szavait persze néma csöndben hallgatták a világvezetők. Nagyon kemény, igaz?

Greta szerint már 30 éve lehet tudni, hogy nagy a baj, a politikusok mégsem foglalkoznak a dologgal. Hozzátette, szép dolog 10 év alatt a felére csökkenteni a szén-dioxid kibocsájtást, de sajnos ez nem elég, hiszen egyre kevesebb az esély arra, hogy sikerül az 1,5 Celsius fokos felmelegedés alatt maradnunk.

A klímacsúcsra amúgy nem hívták meg Jair Bolsonaro brazil miniszterelnököt, aki környezetkárosító politikájáról híresült el, miután rémesen kezelte az amazóniai tűzvész problémáját. Az USA elnöke, a szintén sokat bírált Donald Trump azonban befutott, rá így nézett Greta, amikor megérkezett:

Hát, nem lettünk volna Trump helyében…

Címkék: 2019 amazónia beszéd donald trump ensz globális felmelegedés greta thunberg klímacsúcs klímakatasztrófa klímaváltozás külföldi sztárok tűzvész

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo ÖKO