2014.04.11.@ 12.04

A pesti Nő

Szerző: Ughy Szabina

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A pesti Nő

K: Mióta blogolsz?

V: 2013 októberében indítottuk el a pestino.hu nevű oldalt, és azóta heti rendszerességgel igyekszünk bemutatni egy-egy budapesti nőt és az ő városélményét

K: Miért indítottad el a blogod?

V: Szerinted Pest nem olyan, mint egy jó nő? Egy olyan jó negyvenes? – kérdezte tőlem Máté a Vagány históriák fotózása közben 2012 tavaszán. Én épp akkor jöttem haza Szicíliából, tél volt és utáltam mindent, ami nem volt olasz. Egész jó terápiának ígérkezett, hogy megrajzoljunk egy alternatív Budapest-térképet az itt élő nők élményein keresztül, így 2012 tavaszán elkezdtük készíteni a portréinterjúinkat. Hogy miért? Mert szeretjük ezt a várost, aki néha tizenhat éves gimnazista, máskor elvált negyvenes, valamikor hetvennyolc éves kisnyugdíjas; és mert a pesti nő brand, még ha olykor meg is feledkezik róla.

K: Miért szeretsz blogolni, miért választottad a blogolást?

V: A blog kezdetben terápiaként indult, mostanra viszont egy átjáró a hétköznapi taposómalomból egy olyan szabad, főnökök és elvárások nélküli felületre, ahol Mátéval ketten azt és úgy ragadhatjuk meg, ahogy számunkra a legkedvesebb. Máté elmondása szerint ezeknek a fotóknak köszönhetően kezdi végre érteni és tanulni a női nemet, én magam pedig ezeknek a női sorsoknak és az ő Budapestjüknek köszönhetően egyre mélyebben és intenzívebben érzem, hogy nincs jobb hely ennél a városnál.

A blogot itt éred el: A Pesti Nő

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több digital-divas