Megvan 2018 legnépszerűbb kutya neve

Csekkold a top 10-es listát 2018 kedvenc kutya- és cicaneveiből!

Megvan 2018 legnépszerűbb kutya neve

Egy kisállatok biztosításával foglalkozó ausztrál cég készítette el 150 ezer újonnan biztosított kis kedvenc neve alapján 2018 legnépszerűbb állatnevei toplistáját. Idén másodjára lett aranyérmes kislány kutyusoknál a Bella név, aminek közvetlenül a nyomában lohol Luna, mint a legmenőbb cicalány név. A fiúknál a Charlie mindent vitt: így becézik legtöbbször a kedvencüket a macska- és kutyatulajdonosok is.

Nőstény kutyusoknál a négybetűs becenevek dominálnak, mint itt is a Luna, a Coco a Ruby vagy a Lola. Fiúknál viszont az „ie” betűkre végződő nevek a legmenőbbek, mint az Archie, Alfie, Ollie, de a top 10-ben a Buddy és a Bailey is megtalálható. Az újonc kutyanevek pedig Cooper és Milo, lányoknál pedig Poppy.

A macskatulajdonosok is szívesen keresztelték Coconak nőnemű cicáikat, így ez a név már két éve dobogós – ez szintén elmondható az Oscarról a fiúk esetében. A menő cicanevek közti verseny új szereplői a Max, Milo és Leo, valamint a Willow és a Lilly.

De nagyon népszerűek a Disney-s nevek is, főleg a kandúroknál: a Simba és a Tigris is benne van a top 10-ben. Lány cicák gazdijait is gyakran ihleti meg a Disney – így szaladgál jó néhány Demóna, Bambi és Csingiling is az utcán – annyira viszont nem fordul elő sűrűn, hogy a toplistába is bekerüljenek.

A legszokatlanabb neveket is elárulta az ausztrál cég. Ide tartozik az Arschar, Kiki, a Trónok harca inspirálta Arya és a Babushka is. De ennél is durvábbak a Kurázsi, a Huncut és a Sertéskaraj becenevek.

Íme a top 10-es lista!

Top fiú kutya nevek:

 1. Charlie
 2. Max
 3. Archie
 4. Buddy
 5. Ollie
 6. Milo
 7. Oscar
 8. Bailey
 9. Alfie
 10. Cooper

Top lány kutya nevek:

 1. Bella
 2. Luna
 3. Ruby
 4. Molly
 5. Coco
 6. Daisy
 7. Lucy
 8. Rosie
 9. Lola
 10. Poppy

Top fiú cica nevek:

 1. Charlie
 2. Simba
 3. Oscar
 4. Max
 5. Milo
 6. Leo
 7. Jasper
 8. George
 9. Archie
 10. Tigris

Top lány cica nevek:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Coco
 4. Molly
 5. Lilly
 6. Cleo
 7. Mia
 8. Willow
 9. Lucy
 10. Lola

Még több

Divat