Ez lett 2018-ban az év szava

Te is azzal indítod a napod, hogy végigpörgeted a híreket a telódon? Ha lelkes hírfogyasztó vagy, akkor az év szava biztosan hasznos lesz neked is!  

Ez lett 2018-ban az év szava

Az amerikai Dictionary nevű oldal munkatársai minden évben összeülnek, hogy kiválasszák az év szavát. Ez nem az, amit a legtöbben, leggyakrabban használnak, hanem az, ami szerintük a leginkább kifejezi az év hangulatát, eseményeit. Mit gondolsz, mi lett idén ez a szó?

Nos, a szakemberek ezúttal a ‘félretájékoztatás‘ szóra szavaztak, a választással pedig nem titkolt céljuk volt, hogy a hírolvasókat egy kicsit éberebbé tegyék, és felhívják a figyelmet a hamis vagy téves hírekre.

Mert ugye veled is előfordult már, hogy belefutottál egy olyan sztárhírbe, amiről később kiderült, hogy semmilyen valóságalapja nincs? Vagy, ami még rosszabb, az az, hogy elsőre elhitted, és tovább is adtad, mert azt gondoltad, hogy nem kamu?

Például, amikor egy netes oldal azt terjesztette, hogy Justin Beiber Miskolcra látogatott, és miután ezt megtudtad, az összes barátnőd felhívtad, hogy megvegyétek a vonatjegyet?

Éppen az ehhez hasonló szituk miatt egyre fontosabb mostanában, hogy észrevedd a hamisságot, félretájékoztatást – mondta Jane Salomon, a Dictionary nyelvésze – aki úgy gondolja, hogy a közösségi oldalak is felelősek a hamis hírek terjedéséért. Ha nem akarsz ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni, a legelső, hogy több oldalon is csekkolod, amit gyanúsnak tartasz, és csak akkor adod tovább, ha meggyőződtél arról, hogy igaz. Egy biztos, a cosmo.hu-n tutira mindig valós híreket találsz!

Még több

Divat