Nem hiszed el, mit loptak el a királyi családtól

Eltűnt egy nagyon régi ékszer, sehol sem találják már egy hete!

Nem hiszed el, mit loptak el a királyi családtól

A brit királyi család nőtagjai minden nagyobb eseményen díszes tiarákat viselnek, amik nagyon régiek és persze nagyon értékesek is. Nem véletlen, hogy ezeket az ékszereket szigorúan őrzik. Most viszont úgy tűnik, még nagyobb védelemre van szükség. Ugyanis nemrég eltűnt egy nagyon régi és értékes korona. A Portland tiara november 20-án még a helyén volt, azóta viszont senki nem látta. Az ékszert Nottinghamshire-ben, a Portland Collection galériában tárolták egy golyóálló üveg mögött.


A BBC úgy tudja, hogy a november 20-án, nem sokkal este 10 előtt törtek be az őrzött helyre, ahol felfeszítették a tiarát védő üvegdobozt, és bár a riasztó azonnal megszólalt, a rendőrök késve értek a helyszínre, így sem a tiarát, sem a betörőket nem találták már ott. Úgy tudni, hogy a tolvajok egy ezüst Audival menekültek el a helyről, amit nem sokkal később fél órányira egy kisvárosban atomjaira égve találtak meg.

A Portland tiarát még 1902-ben, Portland hercegnője számára készítették, Viktória királynő halála után, VII. Eduárd király koronázására. Az ékszer több miliió fontot érhet, de mivel egy nagyon ismert darabról van szó, a bűnözők nem tudják majd egyben eladni. Épp ezért valószínű, hogy a tolvajok szétszedik majd a gyönyörű ékszert, és darabjaiban, gyémántokként fognak túladni rajta – vagyis teljesen megsemmisítik a több mint százéves fejdíszt.

Fotó: US Getty Images

Még több

Divat