Kiderült: ilyen gyakran kell hajat mosni

Egy dolog biztos, a mindennapos hajmosás egyáltalán nem jó ötlet. Lássuk a többit!

Kiderült: ilyen gyakran kell hajat mosni

Barney Martin, fodrász az ausztrál Mamamia magazinnak árulta el, hogy milyen gyakran érdemes megmosni samponnal a hajad. Természetesen függ a hajad és fejbőröd típusától is, de az mindenkire igaz, hogy napi szinten teljesen felesleges mosni, azzal ugyanis a természetes olajokat tünteted el a fejbőrödről, amire pont szüksége lenne.

via GIPHY

Zsíros haj, zsíros fejbőr

Lehet, hogy azt hinnéd, a zsíros hajat sűrűbben kell mosni, de valójában pont ez az, amitől csak még zsírosabb lesz. Barney azt ajánlja, hogy elég kétnaponta megmosnod a hajat. Viszont, ha semmiképp sem bírod ki enélkül, a köztes napokon elég csak sima vízzel átöblíteni a tincseket, majd szárazsampont használni.

Vastag, göndör haj

Amennyiben vastagszálú, esetleg göndör fürtjeid vannak, bőven elég csak minden harmadik napon megmosni azt. Ha sűrűbben mosod, akkor bármennyire is hihetetlen, de a víztől kiszárad a fejbőröd, és dehidratált lesz. Persze sima vízzel, sampon nélkül sűrűbben is moshatsz hajat, ebben az esetben viszont balzsamot is használj, hogy a hajvégeid se száradjanak ki.

Vékonyszálú haj

A zsíros hajhoz hasonlóan ezt a típust is minden másnap érdemes csak megmosni. Azzal nem ártasz neki, ha leöblíted sima vízzel, de a sampon mindennapos használatát érdemes elkerülni.

Mindennapos sportolás alatt

Ha állandóan az edzőteremben lógsz, akkor sem szabadna minden egyes nap samponozni a tincseidet. Bőven elég csak a sima víz, esetleg egy kis szárazsampon. Egyedül az úszóknak ajánlott csak a mindennapos hajmosás, nekik is csak azért, hogy a klóros, vagy sós vizet kiöblítsék a hajukból, az ugyanis nem tesz jót.

Bátran mutasd meg minden énedet! (x)

A személyiséged egyedi, színes és sokoldalú – érthető, ha nem kötsz kompromisszumokat abban, hogy hogy fejezed ki magad. A Pandora ME megújult, kifejezetten fiatalokra szabott és kibővült kollekciójával nem kell megalkudnod: az egyedi, vagány és feltűnő ékszerek minden eddiginél több lehetőséget adnak arra, hogy megmutasd kreativitásod a világnak és folyamatosan megújítsd a stílusod!

Még több

Divat