Ne a csomagolás alapján ítéld meg a terméket – interjú Kozma Norbert hajstylisttal

Korma Norbert 2017 óta a Cosmopolitan Beauty Awards zsűritagjaként teszteli a legmenőbb szépségápolási termékeket. Erről és a frizurák iránti szenvedélyéről is kérdeztük, sőt azt is elárulta nekünk, hogy mi az egészséges haj titka!

Ne a csomagolás alapján ítéld meg a terméket – interjú Kozma Norbert hajstylisttal

A Cosmopolitan Beauty Awards a világ legmenőbb szépségtermékeinek versenye. Összesen 35 kategóriában osztunk ki 70 díjat azoknak, akiket a szakmai zsűri- és a közönség a legjobbnak tart. Te is szavazhatsz a kedvenceidre a Cosmo.hu-n, sőt a voksoddal még egy CLUSE karórát is nyerhetsz. Kozma Norbert egyike azoknak, akik 2017 óta töretlen lelkesedéssel tesztelnek a zsűri tagjaként. Többek között erről is kérdeztük a következő interjúban.

Hogyan teszteled a termékeket?

Az első inger természetesen a csomagolás, aztán az adott terméket a szalonban kipróbálom a vendégeimen, barátaimon. Ha esetleg valamelyiknek a tartósabb hatására vagyok kíváncsi, azt odaadom valakinek, akit aztán megkérek, hogy mondja el a véleményét és számoljon be a tapasztalatairól.

Mi alapján döntöd el, hogy valami jó minőségű?

Hajtermékek esetében az a legfontosabb, hogy könnyen fel lehessen őket vinni, ne nehezítsék el és ne zsírosítsák a hajat, de adjanak fényt a tincseknek szárítás után. Parfüm esetén nyilván szeretnem kell az illatot, de fontos, hogy tartós legyen. Nekem akkor jó egy krém, ha nem érzem magamon, nem tapad és nem nehéz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on May 20, 2016 at 12:20pm PDT

Nem ez az első alkalom, hogy részt veszel a tesztelésben. Van valamilyen vicces sztorid ezzel kapcsolatban, ami az évek alatt történt?

Egyszer belefolyt egy szemkörnyékápoló a szemembe, ami nem volt kellemes.

Volt már, hogy annyira megtetszett egy termék, hogy utána sokáig használtad?

Inkább olyan volt, hogy valami annyira megtetszett, hogy ajánlottam a vendégeimnek az otthoni hajápolási rutin kiegészítéséhez.

Mit tanulsz/tanultál a termékekről tesztelés közben?

Bármennyire is nehéz elfogadnom, ha egy terméknek csomagolása nem annyira tetszik, itt biztos, hogy a ne ítélj elsőre” érvényesül.

Honnan ered a hajak iránti szenvedélyed?

Gyerekkorom óta rajongok a frizurákért, a szomszéd lányok Barbie babáinak hajait mindig rendben tartottam.

Az általad készített frizurák visszaköszönnek a magazinok címlapjairól és divatanyagaiból, televíziós műsorokból, de a Have szalonban is találkozhatunk veled. A munkádnak melyik részét szereted a legjobban?

Igazából az egyensúlyt szeretem és így, hogy ennyi területen tudok dolgozni, nem válik futószalaggá. Nincs olyan része a szakmának, amit ne szeretnék!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Mar 6, 2019 at 6:58am PST

Mi volt az eddigi legextrémebb hajköltemény és hajszín, amit készítettél?

Elég friss az élmény, de legutóbb Zsigmond Dóra legújabb kollekciójának bemutatójához készítettem száraz növényekből hajat”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Apr 5, 2019 at 6:42am PDT

Az X faktor legutóbbi szériájában Kiss Ramónának és Radics Giginek is te készítetted el a frizuráját. Mi inspirált benne, hogy épp milyen hajat alkoss?

Igen, már két éve vagyok az X faktor fodrásza, Kiss Ramóna, Radics Gigi és Puskás Peti haját készítem, illetve a legutóbbi szériában a versenyzők átalakítása is az én feladatom volt. Minden egyes lookot megelőz egy egyeztetés a műsor vezető stylistjával, Flórián Katával, illetve a vezető kreatívokkal. Természetesen a műsorvezetők és mentorok is mondhatják igényeiket, elképzeléseiket. Ideális esetben hetekkel előre tudjuk mivel készülünk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Dec 2, 2018 at 10:29pm PST

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Aug 17, 2018 at 5:06am PDT

Mik a legnagyobb frizura trendek 2019-ben?

Szerintem nincs új a nap alatt, de talán a legmarkánsabb egy ideje, hogy bátrabban vágatnak bobot a nők és megjelentek a legkülönfélébb csatok a hajban. Imádom!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Dec 4, 2018 at 8:47am PST

Ezek a trendek szerinted visszaköszönnek az utcákon, a járókelők esetében is?

Természetesen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on Feb 5, 2019 at 2:51am PST

És a kérdés, amire minden Cosmo-lány szeretné tudni a választ: mi az egészséges haj titka?

Kell egy tényleg jó hajkefe és egy magas minőségű hajolaj. Ha éppen növesztési fázisban vagyunk, akkor is érdemes háromhavonta vágással frissíteni a hajvégeket. Természetesen, ha a szervezetünkben éppen valamilyen gyulladás van vagy külső hatás miatt sérülékenyebb a hajunk, akkor érdemes ezeket kezelni és mellette a frizuránkhoz a legmegfelelőbb vitaminokat beszerezni és kúraszerűen alkalmazni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Kozma (@kozmanorbi) on May 29, 2018 at 2:16am PDT

Még több

Divat