A világhírű webshopnak bocsánatot kellett kérnie ezért a húzásáért

Azért ez nagyon ciki…

A világhírű webshopnak bocsánatot kellett kérnie ezért a húzásáért

A félrement netes rendelések és fura ruhák legnagyobb képviselője az ASOS mellett a PrettyLittleThing nevű oldal. De most nem csak egy szimpla elrontott rendelésről vagy béna designról lesz szó, hanem egy sokkal durvább húzásról: a webshop ellopta egy független tervező pólómintáit!

A fast fashion márka három (3!) különböző mintájú felsőt árultak, amik egy az egyben úgy néztek ki, mint amilyen a Do Not Subverge (DNS) nevű apróbb cég egyedi tervezésű pólói. A még csak februárban indult DNS alapítója, Sean Hagan Instagramon egy hosszú posztban kritizálta a PrettyLittleThinget, amiért lenyúlta az ötletét.

View this post on Instagram

The temptation to think differently consumes us. Unlike fast fashion brand @prettylittlething, we have spent the last two years pouring our hearts into a brand that represents everything we believe in. A passion for creativity, originality, and the pursuit of non-conformity. This came to life with the launch of our first collection ‘DNS001: DO NOT WEAR’. Fast forward six months, and we find out it has become a cog in the fast fashion wheel. We are genuinely upset to be associated with a company that has such little respect for the creativity of independent designers. The cheap, mass-produced replica retailed at £10, which is a fraction of our production costs alone. Not only does this massively undercut our product, but it links us to a brand that stands for everything we oppose. This is not the first time @prettylittlething has profited from exploiting smaller labels, and it won’t be the last. They have attempted to silence us by removing the products from the website, but we won’t allow them to shamelessly degrade and devalue the integrity of smaller brands any longer. Help save the fashion industry and #CancelPLT.

A post shared by DONOTSUBVERGE™ (@donotsubverge) on

Az első fotón a bal oldalon látható képek a DNS mintái, Do Not Subverge felirattal, míg a jobb oldalon a PrettyLittleThing pólói, amiken Do Not Disturb olvasható. De a felsők elejét is koppintották: ismét kicsit más szavakkal, de ugyanolyan, kék-piros felirat látható mindkét pólón.

Sean és a DNS társalapítója, Harvey Diack a Daily Mailnek elmondták, hogy nekik alapból 20 fontba kerül egy-egy felsőt elkészíteni, és amúgy 45 fontért árulják. Ehhez képest a Pretty Little Thing összesen 10 fontot kért el a saját verziójukért. „Az olcsó, tömeggyártású másolat 10 fontért volt kapható, ami a töredéke a mi gyártási költségeinknek. Nem elég, hogy ez masszívan aláássa a mi termékünket, de ráadásul egy olyan márkával köt minket össze, ami minden olyat képvisel, ami ellen mi küzdünk”– magyarázták a fiúk.

Viszont amint az Insta-poszt eljutott a webshop egyik vezetőjéhez, azonnal bocsánatot kértek. Az üzenetet a Harvey-nak küldték és közölték, hogy a termékeket már le is vették a kínálatból. „Köszönjük, hogy felhívták erre a figyelmemet. Nagyon sajnálom a magam és a márka nevében is a történteket. El szerettem volna mondani, hogy eltávolítottuk az oldalról, és többé nem lehet megvásárolni”– szólt az üzi. És valóban: most már nemcsak a webshopon, de a Google segítségével sem lehet rábukkanni a másolatra.

Bátran mutasd meg minden énedet! (x)

A személyiséged egyedi, színes és sokoldalú – érthető, ha nem kötsz kompromisszumokat abban, hogy hogy fejezed ki magad. A Pandora ME megújult, kifejezetten fiatalokra szabott és kibővült kollekciójával nem kell megalkudnod: az egyedi, vagány és feltűnő ékszerek minden eddiginél több lehetőséget adnak arra, hogy megmutasd kreativitásod a világnak és folyamatosan megújítsd a stílusod!

Még több

Divat