5 női cipő, amit titokban minden pasi rondának tart

Megkérdeztük a srácokat, mitől rázza őket a hideg – ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal szelektálj a cipős szekrényedben!

Ciao, chunky

Ha van olyan lábbeli, ami ötvözi a divatot és az edzőcipő kényelmét, az a néhány éve divatba jött chunky sneaker. Legszívesebben mindenhez is ezt hordanád, pedig a pasikat kirázza tőle a hideg: „Akkora a cipő alapja mint egy termetes férfi lábfeje, így az apró lányok is már-már úgy néznek ki benne, mint Fiona a Sherkből. Vagy mint egy ork a Gyűrűk urából. Aránytalan és torz. ” (Zalán, 26)

Fotó: US Getty Images

Pápá, papucs

A Birkenstock típusú bőrpapucsok a legkényelmesebb nyári darabjaid a szekrényedben. A fiúkat viszont nem hatja meg, mennyire komfortos, szerintük kész pénzkidobás: „Ezek ilyen tök átlagos papucsok, ráadásul nagyon drágák. Szerintem csak azért imádják az emberek mert éppen divatos. Pedig kifejezetten ronda színekben lehet kapni, úgy néznek ki, mint nagyanyám papucsai.” (Gergő, 22)

Fotó: US Getty Images

Taka a telitalpúnak

Imádod a telitalpú bármit, igaz? Legyen az szandál, papucs vagy edzőcipő, hiszen csini és ráadásul instant magasabb leszel tőle. Csakhogy a srácok szerint ha ilyen lábbelit veszel fel, akkor a magasság oltárán áldozol a nőiességedből: „Én nem titokban, hanem nyíltan utálom az ilyen cipőket.  Mert egyrészt rendkívül nőietlennek találom őket, másrészt pont ellentétes hatást érnek el vele a nők: olyan, mint valami pata, ráadásul csak úgy lehet menni benne, mint egy birodalmi lépegető.” (Balázs, 33)

Fotó: US Getty Images

Funkció vs. fashion

Elengedhetetlen fesztiválkellék a gumicsizma (még akkor is, ha idén sajnos nem fogod tudni elővenni). A kedvenc pólóddal és egy farmer shorttal tökéletes választás, a fiúk azonban nem rajonganak érte: „Azt vettem észre, hogy nem a funkciója miatt hordják a lányok. Ha esik az eső, tökéletes választás, de amikor jó idő van, elveszti a rendeltetését, hiszen maximum annyi történik, hogy besül a lábad. Amikor pedig magas a sarka, akkor meg pláne értelmetlen.” (Larion, 27)

Fotó: US Getty Images

This is Sparta?

Nyáron nincs is jobb egy cuki, megkötős szandálnál, ami egyszerre néz ki jól és a kánikulában sem sülsz meg benne. Csakhogy a pasik nem értenek egyet ezzel: „Olyan, mint a gladiátorok cipője. Még a legvékonyabb nőknek is kötözött sonka lesz tőle a lába – és tényleg nem azért, mert duci, hanem mert egyszerűen ezt csinálja ez a szandál. Főleg, ha combig van megkötve.” (Dominik, 24)

Fotó: US Getty Images

Még több

Divat