Veszélyes fogfehérítős trend terjed a TikTokon

Nem szabad mindennek bedőlni!

Veszélyes fogfehérítős trend terjed a TikTokon

A neten mindig felbukkan valamilyen kihívás vagy trend, aminek aztán sokan megisszák a levét. A napokban pont egy ilyen veszélyes videósorozatot szúrt ki a Daily Mail, aki meg is kérdezett két szakértőt a dologgal kapcsolatban. Amerikai és angol tiktokkerek kezdték el ugyanis azt terjeszteni, hogy ha hidrogén peroxiddal fehéríted a fogaidat otthon, akkor varázslatos végeredményt kapsz.

Az Essexből származó 18 éves Claudia töltötte fel az egyik ilyen videót (ITT tudod csekkolni), amit már 3 millióan láttak a megosztás óta. A tini 4 fontért szerzett be az eBayről egy üveg 3 százalékos peroxidot, ami a vény nélkül kapható fogfehérítő termékekben található mennyiség 30-szorosa. A lány kiemeli a videóban, hogy ezzel az egyszerű trükkel rengeteget lehet spórolni, és ha valaki fogorvosként nézi, hagyja meg a véleményét magának.

A brit lap persze kifaggatta a szakértőket: Dr. Reena Wadia elmondta, hogy a fogfehérítő termékek úgy lettek kialakítva, hogy a hidrogén peroxid ne érintkezzen az ínnyel. „Ez nagyon fontos, hiszen ha a gél hozzáér az ínyhez, az irritációhoz, fájdalomhoz és gyulladáshoz vezethet. Az íny és a csontok tartják jó helyen a fogakat, így nincs értelme a fehérségnek, ha utána azok kimozognak a helyükről vagy kiesnek” – mondta, Anna Middleton fogorvos pedig hozzátette: Hiába a fehér fogak, ha nem egészségesek. A szakértő dolga nem csak az, hogy kifehérítse a fogaidat, hanem hogy végigkísérje a folyamatot, közben pedig ellenőrizze a fogak egészségét.” A hidrogén peroxid felelőtlen használata fogérzékenységhez és fájdalomhoz vezethet. Az biztos, hogy jobb a dolgot szakértőkre bízni és nem pedig tiktokkerekre!

Még több

Divat