Hatalmas bajban van a Netflix

Petíció is indult, hogy a lehető legtöbben mondják le előfizetésüket a streaming-szolgáltatónál.

Hatalmas bajban van a Netflix

Szeptember elején mutatta be a Netflix a Cuties (Cukorfalatok) című filmjét, aminek először a plakátja, majd a film sztoriját összefoglaló rövid leírása is nagy port kavart. A film egy fiatal szenegáli származású lányról szól, aki Párizsban él és csatlakozik egy szabadszellemű tánccsoporthoz, hogy így meneküljön a családja elvárásaitól.

Na most ezt nem pont így írta le a Netflix, aki egyszer már elnézést kért a plakátok miatt is, amiben „félreérthető” helyezetekben mutatta be a film gyerekszereplőit. (Ami egyébként idén januárban debütált a Sundance filmfesztiválon, ahol rendezői kategóriában díjat is nyert.)

A Netflix egy sajtóközleményben azzal próbálta rendezni kicsit az indulatokat, hogy azt írta, a film „egy társadalmi kommentár a gyermekek szexualizácója ellen”.

Ezt megelőzően a Twitteren már elindult a Cancel Netflix hashtag, hogy ezzel biztassák egymást az emberek a Netflix-előfizetésük lemondására, de ugyanezzel a céllal nyújtottak be petíciót a change.org-on keresztül is, amit már hatszázezernél is többen aláírtak.

A portfolio.hu szerint a film leírása eredetileg úgy hangzott: „Amy 11 éves, el van ragadtatva egy twerkelő tánccsoporttól. Remélve, hogy csatlakozhat hozzájuk, megkezdi nőiségének felfedezését, dacolva családja hagyományaival.” A eredeti leírás viszont már ebben a formában olvasható: „A tizenegy éves Amy lázadni kezd konzervatív családja hagyományai ellen, amikor elbűvöli egy szabad szellemű tánccsoport.” 

Most hétvégén a Netflix árfolyama már négy százalékot esett vissza, ez nagy valószínűséggel a twitteres hashtagnek és mozgalomnak is köszönhető. Az biztos, hogy kemény dolgokra hívja fel a figyelmet a film, de hogy ezt miként lehetne máshogy bemutatni, vagy mennyire lehet/ kell hibáztatni egy streamingszolgáltatót, amiért egy indulatokat kiváltó filmet mutat be, az ennél is több kérdést vet fel, amire feltehetően kapunk még választ a következő napokban vagy hetekben.

Még több

Divat