Sosem találod ki, miből készültek ezek a kiegészítők!

Annyit megsúgunk, hogy senki nem szenvedett miattuk!

Sosem találod ki, miből készültek ezek a kiegészítők!

Képzelj el egy olyan világot, ahol nulla rá az esély, hogy valaki bundában (értsd: egy állat bundájában) pózoljon a kameráknak, nem kell élőlényeknek meghalnia azért, hogy neked cipőd, tárcád, öved vagy táskád legyen, és a környezet is megmenekül attól a több ezer literes vízpazarlástól és toxikus eljárástól, amivel mondjuk a bőr cserzése jár.

És most képzeld el, hogy erre ma már simán van lehetőség, sőt több márka kifejezetten arra épül, hogy – és most kapaszkodj – állati helyett vegetáriánus (például Stella McCartney luxusmárkája is ide tartozik az újrahasznosított poliészter kreációival, tudtad?) vagy kifejezetten növényi bőrökből készült termékeket dobjon piacra. Hogy milyen alternatívák léteznek már most, ebben a pillanatban? Ott van az almabőr, az ananász bőr, vagy a kaktuszbőr, amiből elképesztően cool, tartós, etikus és környezetkímélő cucc készül. Pipa neked, pipa a divatnak, és pipa a világnak, ami pont úgy érez és szenved, mint te, ha fájdalmat okoznak neki.

Na de nézzük, mit tudnak ezek a különleges textúrák! Az egyik kedvencünket, a kaktuszbőrt két elképesztően menő mexikói álmodta meg és fejlesztette ki mindössze két év alatt, ezzel olyan anyagot létrehozva, ami úgy rugalmas, hogy közben tartós, és lélegzik is. A kaktuszokat ráadásul nem kezelik vegyszerrel, offolják a műtrágya használatát és a növényvédőszereket, szóval biztos lehetsz benne, hogy az első pillanattól zöld út vezet a gardróbodig. (A fenti képen látható tárca és táska alapját is ez az anyag adja, az etikus szépségek pedig a Desserto cég kezei alatt születnek.)

Bírod az ananászt? Nekünk is az egyik kedvencünk, bár borzasztó belegondolni, milyen sokáig tartott, mire rájöttek, hogy a szemétként használt ananászlevélből szuper alternatív bőr is előállítható. Ehhez persze 5 év kőkemény munkája kellett, de Dr. Carmen Hijosának köszönhetően sikerült, így ma már könnyedén nyerik ki a rostokat a növény leveléből, hogy tömörítve azt bőrhöz hasonló textúrát érjenek el.

De az ananászhoz hasonlóan végre az alma héja is értelmet nyert, ami a gyümölcslevek vagy a cider előállítása során halmozódik fel. Hogy nem tűnik túl erős alapnak? Pedig rugalmas, tartós, és biológiailag lebomló, igazi jolly joker alternatíva, így nem csoda, hogy egyenesen imádják az olyan cégek, mint például a The Apple Girl, vagy a Samara.

Te melyikből fogadnád el a következő kiegészítődet?

Bátran mutasd meg minden énedet! (x)

A személyiséged egyedi, színes és sokoldalú – érthető, ha nem kötsz kompromisszumokat abban, hogy hogy fejezed ki magad. A Pandora ME megújult, kifejezetten fiatalokra szabott és kibővült kollekciójával nem kell megalkudnod: az egyedi, vagány és feltűnő ékszerek minden eddiginél több lehetőséget adnak arra, hogy megmutasd kreativitásod a világnak és folyamatosan megújítsd a stílusod!

Még több

Divat