5 dolog, amit a koronavírus örökre megváltoztat az öltözködésedben

Ilyen hatással lesz a trendekre a járvány.

5 dolog, amit a koronavírus örökre megváltoztat az öltözködésedben

Felejtős a fast fashion

Miután a járvány meglehetősen elvékonyította az emberek pénztárcáját, senkinek nincs és nem is lesz kedve havonta költeni ruhákra. Így a kevésbé jó minőségű fast fashion darabok helyett a hosszú távon kitartó kapszulakollekciók lesznek a befutók. Vagyis a legtöbben hamarabb nyúlnak majd az olyan alapdarabokért, mint a ruhák, statement szoknyák, blézerek, miközben hátat fordítanak majd a rövid életű fast fashion trendeknek. Ez a változás egyébként már a pandémia előtt elkezdődött: egyre tudatosabban shoppingolunk, mert nem mindegy, mennyire fenntartható egy-egy márka!

Öltözz ki!

Addig nem tudod értékelni, amid van, amíg el nem veszíted. És ez tökéletesen igaz azokra az alkalmakra, amikor csinibe vághattad magad. A vírus előtt teljesen hozzá voltunk szokva a vacsora- és partimeghívásokhoz, és volt, hogy nem tettük oda igazán magunkat. De amint ismét engedélyezve lesznek ezek az összejövetelek, mindenki (igen, még a legkevésbé divatfan barátnőd is!) ki fogja maxolni a kiöltözés lehetőségét. Ami pedig a trendeket illeti, tarolnak majd a kreatívabb, kísérletezőbb outfitek.

Vissza az ’50-es évekbe

Az 1950-es évek legnagyobb trendje az otthoni ruha volt, ami egyszerre volt szupernőies és extra kényelmes. Hamarosan pedig ez lesz a legmenőbb szett, amit a home office-ban viselhetsz, főleg, ha te már most unod a melegítők hadát, amit az elmúlt egy évben vettél. Ráadásul egy ilyen légies, mégis csinos ruciban máris úgy fogod érezni, mintha kicsit több figyelmet fordítottál volna az aznapi lookra, méghozzá úgy, hogy továbbra se kelljen szűk farmerokban feszengened otthon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

YAN YAN CHAN (@_yanyanchan) által megosztott bejegyzés

Second-hand mánia

Ez a trend szintén a járvány előtti időkben indult hódító útjára, elsősorban a Z-generációnak köszönhetően, akiknek mindennél fontosabb a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Éppen ezért a second-hand appok és boltok egyre menőbbnek számítanak majd, hiszen így egyszerre lehetsz divatos és mégsem kell költekezned. Plusz, ha a saját rucijaidat is eladásra kínálod, lazán felfrissítheted a gardróbod!

Maszkot fel!

A maszkok még egy darabig biztosan maradnak, sőt, már most meghatározó kiegészítővé váltak. Hiszen amennyire szükséges és kötelező a viselése, annyira fel tudja dobni az outfited egy ügyesen kiválasztott darab. Ezt a divattervezők is felismerték, és egyre többen jönnek ki maszk-kollekciókkal. Így például Lirika Matoshi is, aki a híres epres ruhájához tervezett egy hozzá passzoló maszkot.

Bátran mutasd meg minden énedet! (x)

A személyiséged egyedi, színes és sokoldalú – érthető, ha nem kötsz kompromisszumokat abban, hogy hogy fejezed ki magad. A Pandora ME megújult, kifejezetten fiatalokra szabott és kibővült kollekciójával nem kell megalkudnod: az egyedi, vagány és feltűnő ékszerek minden eddiginél több lehetőséget adnak arra, hogy megmutasd kreativitásod a világnak és folyamatosan megújítsd a stílusod!

Még több

Divat