Ők lettek a világ legjobban kereső dizájnerei

Kit tippelsz az első helyre?

Ők lettek a világ legjobban kereső dizájnerei

2020 lassan önmagában is egy negatív jelzővé válik, ami magába foglalja az összes szerencsétlenséget, amit a tavalyi év okozott. Eléggé megtépázott mindenkit, a balszerencse pedig még az olyan szakmákat sem kerülte el, mint a filmipar vagy a divat világa. 2020-ban konkrétan a valaha volt legnagyobb visszaesést tapasztalták a ruhamárkák, az eladásaik 25%-kal csökkentek – és ezt még a legnagyobb dizájnerek is megérezték.

Ezért az OnBuy Clothes Department úgy döntött, kideríti, mennyit kereshetnek a divatszakma legfontosabb képviselői egy ilyen krízis után, mint amilyen a múlt év volt.

Az online ruhabolt összeállította a leghíresebb tervezők listáját, majd elkészítettek egy kérdőívet, hogy megtudják, mely nevek a leginkább felismerhetőek az emberek számára. A közel háromezer beérkezett válaszból összeállítottak egy top 10-es listát, majd a Value My Name nevű oldal segítségével kiszámították, mennyi lenne a neve alapján az adott dizájner éves átlagkeresete a mai munkaerőpiacon.

Így jött ki az eredmény, amely megmutatta, hogy a világon a legjobban kereső tervező – *dobpergés* – nem más, mint Ralph Lauren, akinek csak a neve 22 millió forintot ér. Hozzá képest a legtöbbet érő női dizájner,  Carolina Herrera nevét csupán 13,7 millióra becsülték, ami 8,3 millióval kevesebb!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ralph Lauren (@ralphlauren) által megosztott bejegyzés

Ez pedig azt jelenti, hogy a legkevesebbet érő Calvin Klein, még mindig többet keres(ne), mint Carolina Herrera a maga 14,5 milliójával. A legkevesebbre becsült női dizájner Phoebe Philo volt, akinek a keresztnevét kicsivel több, mint 10 millióra becsülték. Ez pedig 2 millióval kevesebb, mint az éves átlagkereset az Egyesült Királyágban.

IRL a férfi divattervezők  – továbbra is csak a keresztnevükre alapozva – átlagosan 17 milliót keresnének, míg a nők esetében ez 5 millióval kevesebb, kis híján 12 millió forintnyi összeg lenne.

Még több

Divat