Így mosd profin kézzel a legkényesebb ruháidat

Hat egyszerű lépésben megmutatjuk, pontosan mihez is kezdj, ha a ruha címkéjén kizárólag a kézzel mosást ajánlják.

Így mosd profin kézzel a legkényesebb ruháidat

Mielőtt nekikezdenél kézzel kimosni a ruháidat, vagy egy nagyon fontos dolog, amit figyelembe kell venned. Nem mindegy, hogy a selyem blúzod vagy a melltartód kerül sorra, ugyanis az anyag határozza meg a tisztítószer típusát. A legtöbb anyaghoz egy átlag tisztítószer tökéletesen működik, ha viszont a kifejezetten kényes selyem vagy gyapjú darabjaidra mennél rá, érdemes egy lágyabb fajtát beszerezni. Ha ezzel megvagy, már csak meleg vízre, egy vödörre vagy a mosdótálra, szivacsra és törölközőre van szükséged és kezdődhet a mosás!

  1. Töltsd fel melegvízzel a mosdókagylót, de ha a címke hideg vizet javasol, hallgass rá. És oldd fel benne a  mosószert.
  2. Egyszerre egy ruhát moss: egyenként pakold be a ruháidat a vízbe, határozottan nyomd a víz alá, és forgasd meg picit, hogy felvegye a mosószert. Ne parázz, ha kicsit színes lesz a víz, nem lesz halványabb a kedvenc piros felsőd.
  3. Ha már elég tiszta, minden foltot és koszt eltávolítottál, engedd le a vizet, majd töltsd meg újra, csak ezúttal hideggel.
  4. Mosd át a hideg vízben a ruhadarabot, majd csavard ki. Legalább háromszor ismételd el ezt a mozdulatot, nehogy bármiféle vegyszer az anyagban maradjon.
  5. Ha készen állsz a szárításra, alaposan nyomkodj ki a ruhából annyi vizet, amennyit csak tudsz, de ne csavard túl erősen, hiszen nem akarsz sérülést okozni az anyagnak. Ezután fektesd a rucit egy törölközőre és tapogasd szárazra, amennyire csak lehet.
  6. Amint a törölköző felszívta a vizet, vegyél elő egy száraz törcsit, terítsd rá a ruhát és hagyd megszáradni a levegőn így elkerülve a ráncosodást is.

Még több

Divat