Mutatjuk, hogyan teheted kényelmesebbé a túl szűk bőrcsizmád

Négy tippünk is van az új bőrcipőd betörésére.

Tudjuk, milyen embert próbáló feladat betörni egy új cipőt, de szerintünk nincs annál nagyobb szenvedés, ha az új kedvenc csizmánkról derül ki, hogy túl szűk, mert az már szinte fojtogató tud lenni. Viszont akár a sarkad dörzsöli, akár a lábujjaidnak nincs elég hely, szerencsére nem kell beletörődnöd a fájdalomba ezúttal sem: egy bőrcsizmát is éppen olyan egyszerű betörni, mint bármely más cipellőt, ha nem egyszerűbb!

Az anyag alapvetően jól formálható, ezt még egy szimpla sétálás alkalmával is megfigyelheted. Az ilyenkor keletkezett hő megpuhítja a bőrt, ami által a csizma vagy bakancs felveszi a lábad formáját. Ennek azonban megvan az árnyoldala is. Ha nem vigyázol ugyanis, és túltolod, azt már nem csinálhatod vissza: a bőr egyszerűen olyan anyag, amit csak tágítani lehet, de szűkíteni nem. Csak szólunk, nehogy véletlenül túl kicsiből túl nagy cipőt varázsolj…

Fotó: Getty Images

Készen állsz a csizma-betörő hadműveletre? Mutatunk négy opciót, amivel kitágíthatod a bőrt!

  1. Jó barátod, a sámfa: ez a kis fa eszköz nem csak a cipő formájának megőrzésében segít, hanem azt a minimális tágítást is elérheted vele, amire szükséged van, mert nyomást gyakorol az anyagra.
  2. Speckó spray: szerezz be egy cipőtágító spray-t, amiből elég egy fújás a csizma belsejébe és máris lágyabb lesz a bőr, neked pedig már csak fel kell húznod a zokniba bújtatott lábadra, hogy a formájához igazítsd.
  3. Elő a hajszárítóval: a hő kulcsszerepet játszik a műveletben, ezt pedig egy hajszárítóval generálhatod a legjobban. Vegyél fel egy jó vastag zoknit, bújj a bakancsba és mehet rá a meleg levegő!
  4. Bízd a profikra: ha túlságosan félted az új szerzeményed ahhoz, hogy nekiállj kísérletezni, vidd el egy cipészhez, ő azonnal tudni fogja, mi a teendő!

Még több

Divat