Maxi ruhák, A-vonalú szoknyák, skater fazon: segítünk, melyik ruha passzol az alakodhoz

Itt a tavasz, leomlik a textil, és te már most kattogsz, vajon milyen ruha áll majd jól rajtad? Beszállunk, és megkönnyítjük az életed, jó?

Maxi ruhák, A-vonalú szoknyák, skater fazon: segítünk, melyik ruha passzol az alakodhoz

Kezdjük a legfontosabbal: 2021 van, vagyis szabadítson fel a tudat, hogy testalkattól függetlenül azt viselsz, amit csak akarsz. (Ebben a cikkben például adunk egy kis inspót, ha a bizonytalanul válogató plus size alkatú csajok közé tartozol.) Ha viszont szereted hangsúlyozni az erősségeidet, és akkor vagy nyugodt, ha nincs kirakatban a kevésbé favorit tulajdonságod, rajtunk ne múljon a dolog. Itt a tavasz, ideje a narniai hideggel együtt a szekrény mélyére száműzni a vastag kötötteket, és betárazni a könnyed anyagokból és légies sziluettekből. Segítünk, milyen fazonú ruhát válassz az alakod szerint.

A-vonalban az erő

Igazi jolly joker és átjáró a műfajok között, attól függően, hogy sneakerrel és basic pólóval, vagy szandállal és spagetti pántos felsővel viseled. A fazon egyszerre lágyít és nyújt gyönyörűen az alakodon. Az se riasszon vissza, ha hosszúak a lábaid, a felsőtested viszont kicsit rövidebb, a betűrt derék megoldás ugyanis eleve retinába égette a rövidebb derékrészt. De betárazhatsz belőle akkor is, ha körte, homokóra, esetleg fordított háromszög testalkattal bírsz.

A-vonalú szoknya

Elő a ceruzaszoknyával

Ha felkészült a vádlid, a popsid, a csípőd és a combod a főszerepre, ez a te fazonod! A csípő alatt szűkülő megoldás gyönyörűen kiadja a kerekded vonalaidat, viszont a kevésbé formás fenékre is felhívja a figyelmet (nem lehet mindenki JLo, na bumm). Akkor sem kell róla lemondani, ha esetleg keskenyebb a csípőd, lazán beleférsz a műfaj kereteibe!

ceruzaszoknya

Inget rád!

Atletikus típusként bármit megadnál, hogy picit keskenyebb legyen a vállad vagy a mellkasod, és gömbölydedebb a csípőd? Szerintünk meg, ha ennyire zavar, inkább iktasd ki azokat a trend-tényezőket, melyek felerősítik, mint például a húzott, puffos ujjak. Vegyél példát Meghan Markle-ről, és kapj fel egy laza ingruhát: egyszerű megoldás, de trükkösen szélesít (csípő) és keskenyít (vállak és hát) ott, ahol kell.

ingruha

Csak a vonalaid után

Köszönjük, kedves Kardashian-klán, hogy divatba hoztátok a homokóra vonalat, amit – amióta a térképen és az Instán vagytok – többé senki nem akar elrejteni. Te is ide tartozol? Bátran válassz a vonalaidat feszesen követő, szűk szabású ruhákat, de maradj a letisztult megoldásoknál: ne bonyolítsd az összhatást fodrokkal, ráncokkal, mintákkal, virágokkal vagy szegecsekkel – hagyd, hogy kiütéssel nyerjen az, aki a ruha alatt vagy.

Lila, passzos ruha

Figyelj, fodor!

Létezik ember, akinek kinek jól állnak a csípőnél integető fodrok, és ezzel együtt a műfaj zsenije, a peplum ruha? SPOILER: igen! A fazon ismét csak a fiúsabb, atletikusabb alkatú nőknek kedvez: a derekat optikailag karcsúsítja, és csípőnél is csalhatsz, ha túl keskenynek érzed.

fodros ruha

Pocak-para

Ha alma alakod van, mint Nicola Coughlannek, és ezzel együtt inkább a csípődön és a hasadon összpontosulnak a pluszkilók, amennyire csak tudod, kerüld a feszesebb darabokat. Jöhetnek a laza és cool pólóruhák, melyek elég teret hagynak, hogy elrejtsd a párnácskáidat, cserébe előtérbe kerülnek a csini lábaid. Minta a mellkas részén? Tökéletes! Cuki megoldás a nyakon vagy az ujjakon? Szuper! Jöhet minden, ami ellopja a showt a hasról és a csípőről. Egy visszafogott darabot – mondjuk egy teljesen fekete, szürke vagy keki pólóruhát – pedig te tehetsz teljessé és trükkössé az összehangolt kiegészítőkkel. FYI: szabad túlzásba esni, 2021 pont arról szól, hogyan engedd ki és viseld, ami a csövön kifér.

Pólóruha

Harang felhúzva

A mellkasod és a derekad az erősséged, csípőben viszont úgy vagy erős, hogy azt nem feltétlenül tennéd ki a kirakatba. Még jó, hogy feltalálták a staker vagy harangruha fazont, ami trükkösen palástolja a szélesebb csípőt. Mivel a vállaid kifejezetten keskenyek, okos megoldás egy pánt nélküli ruha, egy garbós, ujjatlan verzió, ami most különösen menő, és ha valaki, te szabadon válogathatsz az extrémebb nyakkivágások között is.

harangruha

Csavard a maximumra!

A szezon üdvöskéje egyszerre kényelmes, ápol és eltakar, miközben nyújtja a lábakat, szélesebb csípőt ad, és tökéletesen Instagram-kompatibilis egy hófehér sportcipővel. Ha a leírás alapján egymást keresitek, máris a virtuális kosaradban a helye egy ízlésednek megfelelő darabnak. A trópusi, látványos virágnyomatokkal nem lőhetsz mellé, az egyszínű megoldások pedig tökéletesek egy rohangálós hétköznaphoz.

maxi ruha

Csípőből döntesz?

Akkor működik a tested és a választott szoknya között a kémia, ha még csak véletlenül sem erőlteted magadra azt, amiről a tükörben nézve nem tudod eldönteni: ennek most tényleg így kell állnia? Egyáltalán: ez az eleje? Az emelt derékmagasságú fazonok fókuszba helyezik a csípőt és a popsit, emellett szexin nyújtja a lábakat. A derékmagasságig érő fazon igazi aranyközépút, amit bárki bevethet, míg az alacsony derékmagasság (itt a csípőcsontig ér az adott szoknya) megnyújtja a felsőtestet, viszont nem előnyös, ha eleve rövidebbek a lábaid.

Ebben aztán van anyag

Farmer, len, vászon – egytől egyig a te barátaid, ha popsiban kevésbé vagy dús, a csípőd pedig inkább hasonlít Emma Watsonéra, mint Kylie Jennerére. A vastag, markánsabb textúra ugyanis kifejezetten erősít, így, ha pont az a cél, hogy törékenyebbnek tűnj, vagy kendőznél néhány felszaladt kilót, nem igazán szerencsés. A puha, leomló anyag viszont jöhet minden mennyiségben, akkor is, ha körte vagy homokóra típusú a testalkatod.

A tökéletes ruhához jöhet egy megfelelő kiegészítő és egy kis extra?

Még több

Divat