Minden idők 7 legdrágább ruhája az Oscar-gáláról

Képzeld el a legszebb esküvői ruhákat, szorozd meg tízzel az árukat, és még mindig nem kaptad meg azoknak a kreációknak az összegét, amikben a legmenőbb színésznők pózoltak az elmúlt évek Oscar-gáláin.

Nagyon nem mindegy, miben veszed át az Oscart, és milyen ruhakölteményben tündökölve égsz bele a retinákba. Ezt a következő színésznők pontosan tudták, ezért nagyon nem szerénykedtek, amikor a tökéletes darab kiválasztására került a sor az Oscar-gálák előtt.

Jennifer Lawence – 4 millió dollár

A színésznő tipikusan az a karakter, aki egy túlméretezett krumplis zsákban is megkövetelné a figyelmet. Pláne akkor, ha hozza a szokásos formáját, és orra bukik. De hogy ezt 2013-ban egy lélegzetelállító Diorban tette, arra születni kell, vagy minimum zseniális marketingesnek kell lenni hozzá. Abban az évben, amikor Jennifer átvehette élete első Oscarját a Napos oldalban nyújtott alakításáért, ő volt a márka arca, így nem volt kérdés, hogy a legszebb, a legdrágább, és egyben a legünnepélyesebb ruhát kapja.

Jennifer Lawrence dior ruhája

Fotó: Getty Images/Gregg Deguire

Nicole Kidman – 2 millió dollár

Mennyire kell menőnek lenne ahhoz, hogy úgy legyél az Oscar-gála legjobban öltözött nője, hogy még csak nem is jelöltek? Nicole olyan szinten tisztelte meg az eseményt, a műfajt, és az utókort, hogy 1997-ben egy potom 2 millió dolláros Diorban jelent meg. Tökéletes fazon, üde szín, imádjuk az izgalmas hímzést rajta – az egyetlen vizuális tájseb, hogy akkoriban még Tom Curise oldalán nyomult…

Nicole Kidman Oscar ruha

Fotó: Getty Images/Kevin.Mazur/INACTIVE

Cate Blanchett – 200.000 dollár

Cate ugyan nem nyert szobrocskát a 2007-es Oscar-gálán, a szívünket viszont menthetetlenül elrabolta ezzel a Swarovski kristályokkal díszített kreációval. A drámai Armani Privé 200.000 dollárt ér, és egyike a színésznő legemlékezetesebb ruhapillanatainak.

Cate Blanchett Oscar ruhája

Fotó: Getty Images/ Vince Bucci / Stringer

Lupita Nyong’o – 150.000 dollár

Generációjának egyik legjobb színésznője is felkerült a listára, és bár csak a 4. helyet sikerült megcsípnie, még így is 150 ezer dollárt ér ez a Calvin Klein ruha. Lupita egyébként annak ellenére döntött úgy, hogy beragyogja az estet, hogy nem is jelölték abban az évben (2015 – a szerk.). A gyöngyben úszó – egészen pontosan 6000 szem – ruha igazi különlegességnek számított.

Lupita Nyong'o Oscar ruhája

Fotó: Getty Images/ C Flanigan

Charlize Theron – 100.000 dollár

A lista csak úgy siklik a Diorban, ugyanis Charlize 2013-as Oscar-gálán viselt hófehér ruhája szintén a divatház kreációja. A szett külön érdekessége, hogy míg a ruha 100 ezer dollárt ér, a csuklóin viselt szépségek 4 millió dollárba fájnak. És igen, ő is egyike azoknak, aki úgy tündökölt, hogy abban az évben nem volt a jelöltek között.

Charlize Theron 2013-as Oscar ruhája

Fotó: Getty Images/ Jason Merritt/TERM

Kate Winslet – 100.000 dollár

10 évvel azután, hogy beúszott a vászonra a Titanic című mozi, Kate Winslet egy méregdrága Valentinóban jelent meg az Oscar-gálát – amit nem mellékesen kislánya választott ki. Bár a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskát végül nem sikerült hazavinnie, ezzel a mentazöld szépséggel határozottan felhelyezte magát a legjobban – és persze legdrágábban – öltözött sztárok térképére.

Kate Winslet 2007-es Oscar ruhája

Fotó: Getty Images/ Frazer Harrison

Rooney Mara – 100.000 dollár

A színésznő, aki nemrég hozta világra első kisbabáját, egy mennyei Givency ruhában, tetőtől talpig csipkében lépdelt a vörös szőnyegen 2016-ban. Oscar szempontból nem hozott neki szerencsét, hiszen a Carolban nyújtott alakításával végül nem ő tarolt a legjobb női mellékszereplő kategóriában, de határozottan az ő szettje volt a legkifinomultabb.

Rooney Mara 2016-os Oscar ruhája

Fotó: Getty Images/ Steve Granitz

Április 26-án Oscar, de te már most aranylázban égsz?

Még több

Divat