4 zseniális trükk, amivel újjá varázsolhatod a kedvenc farmered

Minden nőnek van egy kedvenc farmere élete során, ami pont úgy áll, ahogy szükség van rá! A jó hír, hogy akkor sem kell kidobnod, ha már agyonhordtad.

4 zseniális trükk, amivel újjá varázsolhatod a kedvenc farmered

A farmerek bizony trükkös kis ruhadarabok: hol összemennek, hol kitágulnak, néha elszakadnak, vagy foltosak lesznek, és általában a lehető legfeltűnőbb helyen. Ezek a balesetek pedig akkor a legbosszantóbbak, ha végre sikerült megtalálnod A FARMERNADRÁGOT, ami lássuk be, simán benne van a top 10 legnehezebb feladatban egy nő életében. Mindenesetre mostantól véletlenül se vágd ki a kukába első dühödbe, mert van megoldás, hogy újjá varázsold a kedvenc farmered!

Ha kitágult…

Akárhogy is vigyázol rá, ha hordod, kitágul. Főleg a popsin és a combhajlatoknál jelennek meg azok az idegesítő kis hurkák. Viszont ha még időben elcsíped a folyamatot, simán megállíthatod, ebben pedig kulcsszerepe lesz a hőnek.

Farmer, denim

Minél magasabb a naci pamuttartalma, annál sikeresebb leszel! (Fotó: Getty Images)

Amit tehetsz:

 1. Mosd a legmagasabb hőfokon, majd szárítógépben szárítsd, és mindig csakis akkor vedd fel, ha már tökéletesen megszáradt.
 2. Vagy forralj fel egy hatalmas lábosban vizet, amikor bugyog, tedd bele a farmert. 30 perc után zárd el, dobd a szárítógépbe, és csak akkor vedd fel, ha már teljesen száraz.
 3. Ha nincs időd mosni-szárítani, jöhet a vasalás! Nedvesítsd be a kritikus részeket, majd forró vasalóval menj át rajtuk. Gyorsan mozgasd a vasalót, nehogy megégjen az anyag vagy a szín kikopjon, viszont addig ismételd, amíg meg nem szárad teljesen.
 4. És végül a legembertpróbálóbb: engedd tele a kádat meleg vízzel, vedd fel a nacit és ülj bele. Amikor a farmer teljesen felvette a tested formáját, szállj ki és hagyd, hogy rajtad száradjon meg vagy óvatosan vedd le és szárítsd meg. (Ezt tényleg csak egy forró nyári napon ajánljuk, de inkább akkor is dobd szárítógépbe!)

Hirtelen összement…

…vagyis felszaladt pár kiló, esetleg túl sokáig hagytad a szárítógépben. Van ilyen! De van megoldás is!

Amit tehetsz: 

 1. Ha csak kicsit kicsi, vedd fel többször egymás után, ne mosd ki azonnal!
 2. Többre lesz szükség? Nedvesítsd be azokat a területeket langyos vízzel, amiket tágítani szeretnél és egyszerűen kezdd el húzni. Ha például a dereka a kényes pont, fogd meg a két szélét, és 4-5x húzd szét. Ha rövid a farmer, a két szárát és a derekát fogd meg, és úgy húzd.
 3. Mosd hideg vízzel, viszont ne tedd szárítóba, hanem akaszd fel és hagyd, hogy lecsepegjen. A derekát feszítsd ki, vagy húzd rá valamire, hogy úgy száradjon meg. Ezzel akár 1-2 méretet is nyerhetsz!
 4. Vedd fel nedvesen! Mosás után kapd magadra és járkálj benne. Ha extra bővítésre van szükség, csinálj néhány kitörést, guggolást, nyújtást. Így pontosan azok a részek tágulnak majd, amiket szeretnél.

Bosszantó foltok

Ki ne kajálta volna már le a tök új nadrágját egy randin? És az is tök oké, ha beleülsz egy olvadt csokiba vagy rágóba, tényleg bárkivel megeshet. Viszont a kedvenc farmered ennél jobbat érdemel, szóval itt az ideje rendbehozni, sőt ultragigamegatrendivé varázsolni!

Amire szükséged lesz:

 • Fehérítő
 • Gumiszalagok
 • Víz
 • Kesztyű
 • Nagy edény
 • Üres palack

Amit tegyél:

 1. A nadrágodat teljesen random kösd össze, tekerd be a gumiszalagokkal, befőttes gumival. Arra figyelj, hogy a foltot ne takard el!
 2. Keverj el 3 rész vizet 1 rész fehérítővel (ha világosabb végeredményt szeretnél, állíthatsz az arányokon) egy nagy edénybe, vagy a kádba, majd dobd bele az összecsomózott farmert. Nyomkodd le alaposan, hogy kijöjjenek a légbuborékok, és végig használj kesztyűt!
 3. Hagyd állni 30-60 percet (attól függ, mekkora kontrasztot szeretnél), majd mosd le hideg vízzel.
 4. Vedd le a szalagokat is, és dobd be a mosógépbe egy hideg vizes mosásra, majd szárítsd meg.

VAGY hagyd a kötözgetést, tölts meg egy permetező flakont a fehérítős keverékkel és spricceld le vele a nacit úgy, hogy a kényes foltokra is jusson. Hagyd állni egy órát, öblítsd le hideg vízzel, mosd ki és szárítsd meg.

Ezeket a DIY-trükköket is próbáld ki!

Még több

Divat