Így viseld helyesen az elmúlt 30 év legmeghatározóbb farmernadrágjait

A divatban az imádjuk a legjobban, hogy állandóan változik, de mégsem veszik a múltba minden trend. Így van ez a farmerekkel is – az elmúlt 30 évben rengeteg stílus hódított, néhány pedig még manapság is menő. Mutatjuk, hogy hordd jól őket!

Így viseld helyesen az elmúlt 30 év legmeghatározóbb farmernadrágjait

Már az 1880-as évek óta hordunk farmert, ami a kezdeti munkaruhából a divat egyik kedvenc darabja lett. Az évek során persze rengetett változott a stílusa, az épp aktuális trendekhez pedig szeretünk alkalmazkodni. De azért soha nem tűnik el végleg egy-egy fazon, ezért most összeszedtük az elmúlt 30 év 5 legmeghatározóbb farmerjét, mert jó tudni, mégis hogyan hordhatod őket 2021-ben.

Kantáros lazaság

FarmertrendekFotó: Getty Images/Edward Berthelot

A kantáros farmernek megvan az a tulajdonsága, hogy ha nem vigyázol, pikk-pakk visszarepít az oviba és nemcsak azért, mert a ’90-es években mindenki ilyet hordott. Ennek ellenére egy szuperkényelmes darabról van szó, amit ha jól hordasz, nálad lazább stíluskirálynő nem lesz a környéken. Az overál esetében a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, az a rétegezés művészete: nem mindegy, hogy sima pólóval vagy épp  – mint a képen – egy peasant blúzzal veszed fel, ahogy az sem, hogy sportcipővel vagy magassarkúval párosítod-e. Ha a lezserebb vonalat erősítenéd, akkor a sneaker tökéletes (és kényelmes!) választás, de egy tűsarkú nagyon meg tudja dobni az outfitet. És amennyiben a hangsúlyosabb felsőre esett a választásod, akkor mindenképp engedd le a naci egyik kantárját, hogy ne rejtse el a blúzod/mintás pólód.

Farmertrendek

Alacsonyodj!

FarmertrendekFotó: Getty Images/Christian Vierig

A 2000-es évek elejéről/közepéről még mindig durva flashbackjeink vannak: csípőfarmerek egyszerűen a mai napig kísértenek (*khm* kivillanó bugyik *khm*). De megértjük, ha te kifejezetten hiányolod ezt a trendet, és már szívesen megmutatnád a világnak, hogy igenis van köldököd. És pontosan így is lehet a legjobban kimaxolni az alacsony derekú farmert! Kapj fel egy vagány topot (egyébként nem muszáj haspólónak lennie) és lásd el szuper kiegészítőkkel.

Getty Images/Christian Vierig

Színezd újra!

FarmertrendekFotó: Getty Images/Jeremy Moeller

Emlékszel, amikor a 2000-es, 2010-es években egy ideig mindenféle farmert lehetett látni, csak kéket nem? Azóta a fekete, szürke és a neutrálisabb barnás árnyalatok bevésték magukat az állandó farmer-kínálatba, de ha néha kedved kapnál ennél színesebb darabokhoz, semmiképpen se félj tőle! A farmer farmerrel eleve nagyon menő mostanság, a monokróm szettek meg pláne, így ezt a kettőt ötvözve állítsd össze egy olyan szettet, amiben a darabok azonos színskálán mozognak. Persze, ha nem akarod túltolni jöhet a mixbe némi fehér és kész is vagy.

Farmertrendek

Szuper skinny

FarmertrendekFotó: Getty Images/Christian Vierig

Kedves, Z-generáció! Tudjuk, hogy szerintetek a skinny farmerek ideje lejárt, de mi nagyon nehezen engedjük el a 2010-es években annyira a szívünkhöz nőtt stílust. Higgyétek el, 2021-ben is simán lehet helye a szűk farmernek, szimplán csak jól kell hordani. Oké, engedjük el azt a korszakot, amikor betűrtük a naci szárát a bakancsunkba és egy tapadós toppal párosítottuk. És már arra sincs senkinek szüksége, hogy akár a leggings, második bőrként tapadjon a lábunkhoz. De a picit lazább, de még mindig skinny farmert az alján felhajtva, akár sneakerrel, akár magassarkúval párosítva megkapod a tökéletes összhatást. Pláne, ha bővebb felsőt és halmozott nyakláncokat választasz mellé.

Farmertrendek

Bővebben…

FarmertrendekFotó: Getty Images/Christian Vierig

Oké, most, hogy az előbb bevédtük a skinny jeanst, töredelmesen be kell vallanunk, hogy valahol mégis igaza lehet a Z-generációnak: a kedvenc, bő szárú nadrágjaik elképesztően kényelmesek. Főleg, ha az utóbbi évek magas derekú fazonjával párosítod. A buggyos farmereknek van egyfajta cool-faktoruk, amivel még a legegyszerűbb outfitet is felemelik a friss, de laza szintre, legyen szó akár egy szimpla pólós vagy egy elegánsabb blézeres összeállításról.  A magas derekú szabást szintén érdemes kiemelned – ezt elsősorban egy cuki övvel vagy betűrt pólóval teheted meg. Az is jó ötlet, ha játszol az arányokkal: amíg hűvös van, kapj fel a magas derekú farmered felé egy hosszú kabátot!

Farmertrendek

Jöhet még néhány divat-tipp?

Még több

Divat