Vilmos herceg fontos döntést hozott a gyerekei miatt

Lehet, hogy ő a brit trón egyik várományosa, de elsősorban apa, akinek mindennél fontosabb a gyerekei jövője.

Vilmos herceg fontos döntést hozott a gyerekei miatt

Károly hercegről köztudott, hogy nagyon sokat tesz a környezetért, ő például az egyik legnagyobb támogatója a Curlew Recovery Summit madármentő egyesületnek, viszont úgy tűnik, hogy ez családi vonás, ugyanis Vilmos herceg is elkötelezetten védi a bolygót. Olyannyira komolyan gondolja, hogy személyes fogadalmat tett, és megígérte a gyerekeinek, hogy mindent megtesz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Azzal kezdte, hogy létrehozta az Earthshot Alapítványt, ahol pályázatot hirdetett mindenki számára – a projektre olyan ötletekkel lehetett nevezni, amik a Föld megmentését szolgálják.  

Jason Knauf szerint, aki az alapítvány elnöke, Vilmos nem viccel: „Saját magának állított kihívást azzal, hogy mit tud tenni tíz év alatt a klímaváltozás elleni küzdelemben. Mit fogok csinálni a következő évtizedben, mit teszek, hogy a gyerekeim szemébe nézve azt mondhassam, hogy megtettem a magamét?” – idézte a férfi a herceg szavait. De Vilmos a saját nyilatkozatában is ráerősítet erre: „A bolygónk óriási kihívás előtt áll. A tudósok szerint a történelem tíz legmeghatározóbb évébe lépünk. Az emberek túl sok halat fogtak ki a tengerből. Túl sok fát irtottunk ki, túl sok fosszilis tüzelőanyagot égettünk el, és túl sok hulladékot termeltünk. Az általunk okozott kár már nem fokozatosan növekszik, hanem exponenciálisan és gyorsan elérjük a fordulópontot. 

A pályázat győzteseit ma hirdetik ki, úgyhogy Vilmos annyit már biztosan elért, hogy olyan embereket gyűjtött maga köré, akiknek szintén fontos a bolygó sorsa. 

via Mirror 

Bírod a royalokat? Akkor szerezz be róluk minden infót:

Még több

Divat