Varázslatosan tiszták lehetnek az ezüst ékszereid ettől a trükktől

Megfakultak az ezüst ékszereid és elvesztették a fényüket? Nyugi, ez nagyon általános probléma, de van rá néhány szuper megoldás a tarsolyunkban!

Varázslatosan tiszták lehetnek az ezüst ékszereid ettől a trükktől

Az ezüst ékszerek gyönyörűek – már ha nem fakulnak meg és tűnnek inkább feketének, mint csillogó drágakőnek. Viszont ezt könnyen megelőzhető néhány egyszerű trükkel. Sőt: arra is van néhány (helyenként meglepő) tippünk, mit tehetsz akkor, ha már megtörtént a baj, vagyis elszíneződött a kedvenc gyűrűd vagy nyakláncod.

Kezdjük a megelőzéssel!

  • Miután kivetted az ezüst fülbevalód a füledből vagy a karkötőd és mielőtt eltennéd egy külön dobozkába, törölgesd át egy tisztító kendővel.
  • Hűvös, száraz helyen tartsd az ékszereidet, hogy még véletlenül se érje őket nedvesség – ez ugyanis az elszíneződés legjobb barátja.
  • Szintén felpörgetheti a fényvesztés ütemét a napfény, ezért arra is figyelj, hogy ne közvetlenül az ablak alá rakd az ékszeres dobozod.
  • Semmiképpen se csomagold papírzsepibe: savak vannak benne, ami elősegíti az elfeketedést.
  • És egy bónusz-tipp, amit a legnagyobb örömmel fogsz betartani: viseld a kedvenc ezüst darabjaidat amilyen sűrűn csak lehet! Minél több súrlódás éri, annál kevésbé esélyes, hogy megfakulna.

Már beütött a para? Segítünk!

  • Egy ideális világban mindig lenne a mosogató alatti polcon egy üveg ezüsttisztító folyadék, de sajnos ez nem egy ideális világ. Viszont ha te éppen egy ilyen utópiában élsz, akkor azért gyorsan elmondjuk, hogyan használd: egy (és ez nagyon fontos!) puha ruhára rakj egy keveset a folyadékból, aztán körkörös mozdulatokkal dörzsöld végig azt az elfeketedett gyűrűt, amit szeretnél, ha újra csillogna. Amint visszanyerte a régi fényét, öblítsd le meleg vízzel, szárítsd meg és menj át rajta egy másik puha kendővel a tökéletes eredményért.
  • Kiváló ad hoc megoldás a mosogatószer-aluminium fólia kombó: fogj egy tálat, azt béleld ki alufóliával, töltsd fel forró vízzel és adj hozzá pár csepp mosogatószert. Dobd bele az ékszereid és hagyd őket ázni pár percig. Szedd ki őket (ne a kezeddel!), szárítsd meg és töröld át egy puha kendővel.
  • Két rész szódabikarbóna egy rész vízzel szintén csodákat tesz. Ebből egy hatásos ki pasztát kapsz, amit célirányosan oda vihetsz fel, ahol az ezüst tisztításra szorul. Ezután már csak a vízzel lemosás és szárítás rész maradt.
  • Van még egy házi praktika, amit imádni fogsz, ez pedig nem más, mint a ketchup. Oké, maradj velünk, ez most nem vicc! Elég csak egy kevéske, amit rácseppentesz egy papírtörlőre és már kenheted is át vele az ezüstjeidet. Ha az elszíneződés makacs, akkor hagyd állni a ketchupban 10-15 percig és utána töröld át. Majd mosd le, szárítsd meg és kész.

Megmentjük az összes kedvenc cuccod:

Bátran mutasd meg minden énedet! (x)

A személyiséged egyedi, színes és sokoldalú – érthető, ha nem kötsz kompromisszumokat abban, hogy hogy fejezed ki magad. A Pandora ME megújult, kifejezetten fiatalokra szabott és kibővült kollekciójával nem kell megalkudnod: az egyedi, vagány és feltűnő ékszerek minden eddiginél több lehetőséget adnak arra, hogy megmutasd kreativitásod a világnak és folyamatosan megújítsd a stílusod!

Még több

Divat