Így viseld a szezon legmenőbb ruhadarabját, a teddy kabátot

Egy teddy kabáttal idén ősszel sem lőhetsz mellé, azt viszont nem árt tudnod, hogyan is kell jól viselni!

Így viseld a szezon legmenőbb ruhadarabját, a teddy kabátot

A pihe-puha kabátok trendje 2018-ban robbant be a mainstreambe, köszönhetően az olyan nagy márkáknak, mint a Max Mara, vagy a Michael Kors, akik egyre gyakrabban kezdték el beépíteni az őszi-téli kollekciójukba. A teddy kabát mostanra az őszi szezon egyik legdivatosabb alapdarabja lett – még úgy is, hogy a mindennapokban egyáltalán nem könnyű hordani. Ez a plüssmackóra hajazó kabát ugyanis a viselője alakját is könnyen mackóssá teheti… Hogy elkerüld ezt a nem kívánt hatást, mutatjuk, hogyan viseld jól a teddy kabátot!

Ne halmozd a rétegeket!

Nem elég, hogy bundásak, a teddy kabátok általában még oversize – vagyis túlméretezett – fazonúak is, ami optikailag még jobban kiszélesíti az alakot. Hogy ezt minél inkább ellensúlyozd, kicsit jobban oda kell figyelned az aláöltözésre. Mivel egyébként is egy meglehetősen nagy darab kabátot fogsz hordani, az öltözésnél a kevesebb, néha több elvet kövesd: ne vegyél egymásra több felsőt, kerüld a vastag, nehéz pulcsikat, mivel ezekről csak még zömökebbnek fogsz tűnni.

A lábaidról se feledkezz meg!

A túlságosan bő, terebélyes szoknyák és a bő szárú nadrágok is tiltólistásak egy teddy kabát esetén. Mivel a felsőtested a kabát miatt már így is „nagyobb darab” lesz, arra kell törekedned, hogy alul kompenzáld ezt a képet.

Figyelj a hosszra és a színekre!

A hosszabb fazonú teddy kabátok, inkább a magasabb lányoknak állnak jól, egy alacsonyabb termetet ugyanis optikailag csak még jobban összenyomnak. És érdemes a színek terén is kicsit visszafognod magad, ha emellett a kabát mellett teszed le a voksodat:  nem muszáj teljesen monokróm szettbe öltöznöd, de tény, hogy a teddy kabát akkor mutat a legjobban, ha a szetted színvilága letisztult, visszafogott.

Játék a kiegészítőkkel

Míg az aláöltözetnél érdemes a visszafogottságra törekedni, a kiegészítőkkel bátran kísérletezgethetsz. Egy oversize vagy feltűnőbb táska, látványos sapka vagy fülbevaló szuper jól fel tudja dobni a szettedet. 

Legyél az ősz stíluskirálynője:

Még több

Divat