Emma Watson visszatért, és gyönyörűbb, mint valaha

Emma Watson másfél év közösségi média szünet és két évvel azután, hogy utoljára megjelent vörös szőnyegen, most mindkét helyen újra felbukkant. És rengeteg mondanivalója van.

Emma Watson visszatért, és gyönyörűbb, mint valaha

Ha azt gondolnád, hogy abban a másfél évben (kettő, ha beleszámolod a vörös szőnyeges eseményeket is), amíg Emma Watson szinte felszívódott az életünkből és a közösségi médiából, csak pihent és lazított a színésznő, akkor óriásit tévednél. Nem kicsit volt elfoglalt.

2020 júliusa óta először két napja köszönt be újra az Instagramon egy sor poszttal, amik a természetvédelmi munkáját dokumentálják felvezetve az ENSZ Cop26 környezetvédelmi konferenciáját, ami a hónap végén kezdődik. Emma ennek alkalmából átadta az Instáját egy névtelen feminista szervezetnek. Hogy pontosan meddig fogják kezelni az oldalát, az nem derült ki, a bejegyzések ezzel szemben inkább Emma eddigi munkájára koncentrálnak.

Az utóbbi időben a bolygó védelme vette át a legnagyobb szerepet Emma életében: ezen a héten például  Al Gore-ral találkozott, az USA egykori, azóta Nobel-díjjal kitüntetett alelnökével, aki megalapította a Climate Reality nevű nonprofit szervezetet.

„Szürreális élmény volt az egyik hősömmel találkozni és interjút készíteni vele. Azt hiszem, az egyik legimponálóbb dolog Al Gore-ral kapcsolatban az, hogy annak ellenére, hogy élete legnagyobb, az elnöki székért folytatott harcát elveszítette 2000-ben, tovább folytatta a megkezdett munkáját a megaláztatás, veszteség és kudarc ellenére is…Évek óta az árral szemben úszik, de sosem adta fel. Számomra ezt jelenti a hős. Szerencsére a klímaváltozás elleni harc egyre mainstreamebb, így most már nem árral szembe úszik, mi pedig megyünk vele együtt.”

Emmának a fenntartható divat jó ideje a szívügye, így az interjúhoz is ehhez megfelelően öltözött. A ruháját Emilia Wickstead divattervező készítette kézzel maradék anyagokból, amiknek 62%-a helyi forrású, Olaszországban mintázott újrahasznosított fonál volt.

Emma vasárnap a vörös szőnyegre is visszatért, mégpedig azért, hogy részt vegyen Vilmos herceg kezdeményezésén, az Earthshot Prize díjátadón, ahol a legjobb környezetvédelmi ötletek és technológiák kaptak elismerést. A díjátadót egyébként karbonsemlegesen gyártották és közvetítették, míg a set design és a színpad hulladékmentesen készült.

Emma egy öko-tudatos ruhában jelent meg, egészen konkrétan egy újrahasznosított esküvői ruhában. A lenyűgöző outfitet a FOUND kollekció készítette az Oxfam Great Britain nevű szervezettel összefogva (ami egy, a szegénység ellen küzdő mozgalom), míg magát a ruhát egy avantgárd gender-fluid designer, Harris Reed tervezte.

Emma téged is inspirált? Van néhány tippünk, ha zöldebb életmódra váltanál:

Még több

Divat