Meghan Markle legkedvesebb ékszereinek különleges története van

Harry felesége ugyan sok lélegzetelállító ékszert viselhetett a brit uralkodói család dolgozó tagjaként, de a kedvenc darabjai leginkább Harryhez, a gyermekeihez és Diana hercegnéhez kötik őt.

Meghan Markle legkedvesebb ékszereinek különleges története van

Bár Meghan Markle már azelőtt is ismert nő volt, hogy találkozott volna Harry herceggel, azért lássuk be: sokan akkor figyeltek fel rá, amikor kiderült, Diana kisebbik fiával randizik. A brit uralkodói család legújabb tagjaként nap mint nap cikkeztek róla és amint megjelent valahol, máris nagyítóval elemezték a viselkedését és az öltözködését. Meghan egyébként sokszor inspirálódik férje édesanyjának gardróbjából, az évek során több olyan szettet is viselt, amit egészen biztosan Diana ihletett. Egyébként a pletykák szerint Wales egykori hercegnéje már akkor is a példaképe volt, amikor még nem ismerkedett meg Harryvel és olyan parfümöt használt, mint Lady Di. Sőt, a szívek királynője hatása még a hétköznap viselt ékszereinek kiválasztásában is megfigyelhető. Na és persze mindegyiknek külön története is van! 

Meghan Markle eljegyzési gyűrűje

Meghan Markle eljegyzési gyűrűje (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Meghan Markle és Harry herceg 2017. november 27-én jelentették be, hogy összeházasodnak, méghozzá a Kensington-palota kertjében készült csodaszép fotóikkal. A menyasszony kezén pedig természetesen már ott csillogott az eljegyzési gyűrűje, amit amúgy Harry maga tervezett neki.

Az ékszerre három „apró”, de annál értékesebb kő került: egy gyémánt Botswanából (az egyik legelső randijuk helyszínéről) és két gyémánt Diana gyűjteményéből, hogy az emléke velük lehessen mindig.

(Károly néhai feleségének eljegyzési gyűrűjét egyébként Harry örökölte meg, de lemondott róla a bátyja kedvéért, hogy azzal kérhesse meg Katalin kezét.) A csodálatos ékszer amúgy egy időre eltűnt Meghan ujjáról, nem sokkal azután, hogy megszületett első gyermekük, Archie. Harry ugyanis „feljavíttatta egy kicsit”: az eredeti karikát kicseréltette egy mikro-gyémántokkal kirakottra.

Meghan feljavított eljegyzési gyűrűje

Meghan feljavított eljegyzési gyűrűje (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A royal páros 2018. május 19-én házasodtak össze a Windsori kastély Szent György-kápolnájában és a szertartást követők talán semmit nem vártak annyira, mint azt, hogy kiderüljön, milyen gyűrűt húz Meghan ujjára Harry. A karikaékszer walesi aranyból készült (ez a legdrágább és legritkább fajta a világon, mivel évtizedek óta nem bányásszák) és maga a királynő ajándéka volt az újdonsült hercegnének. (Diana gyűrűje is ebből a ritka kincsből lett megformázva.)

Meghan Markle jegygyűrűje

A nagy pillanat: Harry Meghan ujjára húzza a jegygyűrűjét (Fotó: Jonathan Brady-WPA Pool/Getty Images)

A 2019-es Trooping the Colour ünnepségen Meghan nemcsak az újradizájnolt eljegyzési gyűrűjét villantotta meg integetés közben, hanem azt az ékszert is, amit az első házassági évfordulójukra, és fiuk születésének kapcsán kapott ajándékba férjétől. A gyűrűbe beépítették mindhármuk születési kövét, azaz a peridotot, a smaragdot és a zafírt is. A kérdés már csak az, hogy most, Lilibet születése után vajon ezt a gyűrűt is visszaviszik a tervezőhöz egy plusz kőért?

Meghan Markle

Meghan a Trooping The Colour napján már három gyűrűvel az ujján integetett. (Fotó: Samir Hussein/Getty Images)

Egy ékszerről azonban máris tudjuk, hogy Meghan kislányának tiszteletére (is) készült: ezt a 40. születésnapja alkalmából leforgatott videóban mutatta meg. A nyaklánc medálja az Ikrek csillagképét, azaz Lili csillagjegyét szimbolizálja. (Meghan nyakában természetesen egy olyan darabot is kiszúrhattál, ami Archie után a Bika csillagképét ábrázolja.) És igen, ezt a választását is inspirálhatta Diana, hiszen a szívek királynőjének köztudottan a gyermekei voltak a legfontosabbak a világon.

Viszont akad egy olyan kiegészítője is, ami jóval a királyi családhoz való csatlakozása előtt nőtt hozzá a szívéhez. Egy Cartier Tank óráról van szó, amit akkor vett magának, mikor berendelték a Briliáns elmék harmadik évadját. A self-love jegyében pedig még bele is gravíroztatta, hogy M.M-től M.M-nek. Meghan ezt az órát egy napon tovább szeretné majd adni a lányának, Lilinek. (Tudod ki rajongott még a Cartier Tankért? Diana! Az ő kedvenc óráját eredetileg Vilmos örökölte, de aztán ezt cserélte el Harryvel az édesanyjuk eljegyzési gyűrűjére.)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

People Magazine (@people) által megosztott bejegyzés

Még több

Divat