Michelle Obama, Diana hercegnő, Steve Jobs – Meghan Markle mind lekoppintotta őket, méghozzá arcátlanul

Te is oda voltál Meghan legutóbbi, New yorkban hordott burgundi szettjéért? Ki kell ábrándítsunk, az egész stílust Michelle Obamáról másolta. És nem ez volt az első alkalom, hogy a hercegné lekoppintotta más hírességek ruháit – sőt akár projektjeit is!

Szeptember végén Harry herceg és Meghan Markle New Yorkba látogatott, ahol különféle diplomáciai eseményeken vettek részt, illetve ellátogattak a The Global Citizen jótékonysági koncertre is. Az egyik nyilvános megjelenésük alkalmával Meghan egy burgundi színű, monokróm nadrágkosztümben jelent meg, ami – és ezen nincs mit szépíteni – egészen úgy nézett ki, mint amit néhány hónappal korábban Michelle Obama viselt Joe Biden elnöki beiktatásán.

Michelle Omaba

Fotó: Getty Images / Rob Carr

Meghan Markle

Fotó: Getty Images / Gotham

A netezők természetesen azonnal kiszúrták a feltűnő hasonlóságot és darabokra szedték miatta Meghant a Twitteren, és valójában nem ez volt az első eset, hogy Meghan más hírességeket koppintott.

Lemásolják Obamáék életútját?

Nagyon úgy néz ki, hogy Meghannak Michelle Obama lehet a példaképe, ugyanis nem csak az ex first lady ruháit, de a projektjeit is előszeretettel másolja. Az Obama-házaspár 2017-ben indította el hivatalos weboldalát, az obama.org-ot – azon a napon, amikor Barack Obama utolsó hivatalos napja véget ért amerikai elnökként. Az oldalon a házaspár nonprofit alapítványával kapcsolatos információkat osztottak meg azzal a céllal, hogy „inspiráljon, erőt adjon, és összekösse az embereket azért, hogy együtt változtassák meg a világot”. Harry és Meghan első cselekedete azután, hogy szakítottak a brit királyi családdal, szintén a weblapjuk elindítása volt. A sussexroyal.com azon a napon indult el, hogy bejelentették a lemondásukat, majd ezután gyorsan ők is létrehoztak egy alapítványt, amellyel kapcsolatos infókat ők is a weblapjukon kezdték hirdetni. A pár ezután szerződést kötött a Harry Walker Sajtóügynökséggel, ugyanazzal, akikkel az Obama-házaspár is szinte napra pontosan három évvel korábban. Végül pedig a Netflixszel fogtak össze, hogy még több közös vonás legyen a két házaspár karrierje között.

Rendszeresen utánozza Diana hercegnőt

Annyira talán nem is nagy dolog, amikor Meghan egy-egy ruha vagy ékszer választásával a néhai Diana előtt tiszteleg – hiszen Katalin is gyakran teszi ezt. De Meghan néha még ennél is tovább meg, és Harry édesanyjának bizonyos döntéseit is képes lemásolni. A 2018-as esküvőjükön például Meghan arra kért mindenkit, hogy nászajándék gyanánt olyan jótékonysági szervezetnek adakozzanak, melyek közel álltak Diana hercegnő szívéhez. Ezen kívül az esküvőn Meghan kihúzatta a ceremóniának azt a részét, amikor a fogadalomban a menyasszonynak engedelmességet kell ígérnie vőlegényének. Ezt a passzust annak idején Diana is kivetette a szövegből. De még a menyasszonyi csokrát is Diana ízlése alapján állította össze: a fő virág a nefelejcs volt, a néhai hercegnő kedvenc virága.

Lekoppintotta egy írónő történetét?

Legalábbis ezzel vádolják. Meghan még májusban jelentette be, hogy A pad (The Bench) címmel gyerekkönyvet írt, aminek, mint mondta, az alapját egy vers adta, amelyet még Harry hercegnek írt apák napjára. A netezők viszont meg voltak róla győződve, hogy mindez csak kamu, és Meghan valójában lenyúlta egy írónő korábbi munkáját. 2018-ban ugyanis Corrinne Averiss brit írónő is kiadott egy könyvet, aminek már a címe (The Boy on the Bench – A padon ülő fiú) is hasonlít a hercegnő könyvének címéhez. Sőt, a kritikus hangok szerint a két könyv borítója, valamint a könyvben lévő képekben is van hasonlóság.

Steve Job beszédéből merített ihletett

Sőt, egyesek szerint inkább részeket lopott belőle. A hercegnét 2020-ban vádolták meg plágiummal, miután beszédet mondott a Girl Up elnevezésű csúcstalálkozón. Meghan arra szólította fel a nőket, hogy próbáljanak meg minél többet tenni az egyenlőség eléréséért. „Lehet, hogy a kívülről jövő hangok fájdalmasan hangosnak tűnnek, de muszáj, hogy ti még hangosabbak legyetek. Hogy végül el tudjátok nyomni a zajt. Mert mindez tényleg nem több, csak zaj. Ti vagytok az igazság és a remény hangja, a ti hangotok sokkal hangosabb tud lenni és sokkal hangosabbnak kell lennie” – ez volt az a részlet Meghan beszédében, ami a kritikusok szerint túlságosan is hasonlított Steve Jobs, híres 2005-ös, Stanford Egyetemen tartott beszédének ehhez a részéhez: „Ne essetek a dogmák csapdájába, ne hagyjátok, hogy mások gondolkodásmódja irányítsa az életeteket. Ne hagyjátok, hogy mások véleményének zaja elnyomja a saját belső hangotokat.”

Még több érdekesség Hollywoodból:

Még több

Divat