Sokkal több a közös pont Meghan Markle és Katalin hercegné ruháiban, mint gondolnád

Bár a stílusuk egészen különböző, mégis nagyon sok közös van Katalin hercegnében és Meghan Markle-ben, már ami a ruhaválasztásaikat illeti.

Sokkal több a közös pont Meghan Markle és Katalin hercegné ruháiban, mint gondolnád

Katalin hercegné és Meghan Markle stílusát nem lehet egy lapon említeni. Amíg Katalin jobban kedveli a visszafogott, romantikus hatású darabokat, addig Meghan sokkal inkább a letisztultabb választások és a nude színek híve. Ennek ellenére mégis sok hasonlóságot lehet felfedezni a gardróbjukban, ugyanis pontosan tudják, mennyire meghatározó az öltözködésük, és ezzel mekkora felelősséget hárul rájuk. Nem véletlen, hogy mindketten próbálják a legfenntarthatóbb módon kezelni az egész mit vegyek fel-kérdéskört! 

Katalin hercegné fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo

Stella McCartney, aki maga is nagy állat- és környezetvédő hírében áll, nagyon odafigyel arra, hogy milyen darabokat ad ki a kezei közül. A divattervező nem használ állati eredetű termékeket a ruháihoz, részben ennek is köszönheti, hogy a fenntartható márkák szerelmesei, mint Katalin, imádják a munkáit, például ezt a kék darabot is, amit többször láthattál már Vilmos herceg feleségén.

Meghan Markle fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/WPA Pool

Meghan is nagy rajongója a tervező a munkásságának, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egy Stella-féle darabban mondta ki az igent Harry hercegnek. 

Meghan Markle fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/PA – PA Images

2018 októberében Meghan és Harry a Fraser-szigetre látogatott, Sussex hercegnéje pedig egy Reformation darabot viselt, ami azon túl, hogy remekül festett rajta, a fenntarthatóság melletti elköteleződését bizonyítja. A márka ugyanis már most is klímasemleges, de 2025-re konkrétan klímapozitív szeretne lenni, Meghan számára pedig nagyon fontos egy élhetőbb jövő megteremtése.  

Katalin hercegné fenntarthatóság

Getty Images/Chris Jackson

Az újrahasznosított alapanyag választás Katalin szerint is fontos szempont, piros, Perfect Moment dzsekije használt vizespalackokból készült. 

Katalin hercegné fenntartható ruha

Fotó: Getty Images/WPA Pool


A Beulah márka elkötelezett az emberkereskedelem és a munkaerő-kizsákmányolás elleni küzdelemben, ezért is érdekes ez a piros maxi dressz, amit Katalin 2020 szeptemberében viselt. A márka varrónőit etikus körülmények és megfelelő bér illeti meg.

Meghan Markle fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Karwai Tang

Gabriela Hearst prioritásként kezeli a környezetbarát textíliák használatát, sőt újra felhasználja a felesleges hulladék anyagokat, amik egyébként kárba mennének. Meghan ruhája tehát nemcsak színében, de elkészítésében is abszolút a zöld-életmódot képviseli. 

Katalin hercegné fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Ian Forsyth

Lehet, hogy már többször is feltűnt, hogy Katalin hercegné mennyire szereti ezt a fodros gallérú blúzt, ugyanis több alkalommal is láthattad rajta. A Sézane márka büszke arra, hogy zöld praktikákat és anyagokat használ egy-egy darab elkészítésekor, Katalint pedig megvették maguknak, pont azért, mert ekkora odafigyeléssel dolgoznak. 

Meghan Markle fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Pool/Samir Hussein

Egy jó farmer aranyat ér, méghozzá annyira, hogy amikor 2018 októberében ebben az Outland nadrágban fotózták Meghant, a cég készlete kapásból kifogyott. Miért érdekes ez? Mert a márka csak etikus eredetű anyagokat használ, és varrodájukban, Kambodzsában, olyan körülményeket biztosítanak a nőknek, ahol jól érezhetik magukat. 

Katalin hercegné fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Samir Hussein

Nem lehet nem észrevenni Katalin egyik kedvenc nyakláncát, ami Daniella Draper munkáját dicséri. Az ékszertervezőnél a fenntarthatóság és az alapanyag központi kérdés, de a nyaklánc azért is érdekes, mert György és Lajos hercegek, valamint Sarolta hercegnő nevének kezdőbetűit gravírozták bele.  

Meghan Markle fenntarthatóság

Fotó: Getty Images/Pool/Samir Hussein

A királyi család cipőválasztásban is igyekszik a fenntarthatóságra figyelni, Katalinnak, Beatrix hercegnőnek, sőt, Meghannak is nagy kedvencei a Veja sneakerek, amik etikus forrásból származó, újrahasznosított anyagokkal dolgoznak és a fair trade értékeket képviselik.  

Alkalmak, amikor a királyi család tagjai… 

Még több

Divat