A legjobb trükk, hogy minél gyorsabban betörd az új téli csizmádat

Beújítottál egy csizmát a téli szezonra, de az első éles bevetés után rájöttél, hogy töri a lábad? Ne keseredj el, segítünk kényelmesebbé varázsolni!

A legjobb trükk, hogy minél gyorsabban betörd az új téli csizmádat

Télről télre mindig belesétálsz abba a csapdába, hogy az új csizmád feltöri a lábad? Ha nincs kedved többé hólyagokkal és fájdalmas lábbal foglalkozni, akkor jó helyen jársz: hoztunk ugyanis pár trükköt, amik tökéletesek ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra te törd be a csizmát és ne fordítva. Az egész alapja azonban egyetlen dolog: egy kényelmes pár vastag zokni.

A zokni a megmentőd

Fogj egy jó vastag zokni és ezzel felszerelkezve bújj az új cipődbe. Járkálj benne a házban, ezáltal pedig olyan helyeken nyújthatod ki a bőrt, ahol egy kicsit szűkebb a lábadon, sőt: egyenesen a lábfejed pontos formáját fogja felvenni. Így sokkal kényelmesebb lesz, mikor először hordod a zoknipáncélod nélkül is. De persze csak okosan csináld: abban a pillanatban, hogy túl szűknek érzed már a zokni-csizma kombót vedd le és egy másik nap ismételd meg az egész procedúrát.

Vastag zokni

Melegítsd!

Amíg a zoknival tágítod a csizmát, támogasd meg egy kis hővel: irányítsd a lábbelire a hajszárítót, amivel még inkább lazíthatsz a bőr anyagán, ez pedig extra levegőt ad a lábaidnak. Arra figyelj, hogy ne irányítsd a csizmára túl sokáig a meleg levegőt, mert ezzel azt kockáztatod, hogy tönkreteszed…

Készülj fel minden eshetőségre

Ha megvagy a zoknis folyamattal, akkor is érdemes úgy készülnöd, hogy talán még párszor meg kell csinálnod a tökéletes eredményhez. De ez nehogy már visszatartson attól, hogy debütáljon az új csizmád a város kifutóján! Ezért mindenképpen gondolkozz előre: legyen egy pót pár cipő a melóhelyeden vagy a kocsidban, hogy le tudd cserélni, ha már nagyon kényelmetlen. A lábfej ugyanis bedagad a nap folyamán, szóval csak néhány óra lehet kezdetben a cipőd szavatossági ideje, mielőtt elkezdenek megjelenni a hólyagok. Idővel azonban egyre tovább és tovább fogod tudni viselni.

Akkor is érdemes az elővigyázatosságra szavaznod, ha otthon már extra komfortosnak érzed a csizmát. Mert tudjuk, hogy veled is volt már olyan, amikor azt hitted, hogy beszerezted a világ legkényelmesebb cipőjét, csakhogy a nap végén már szinte bicegve sántikálj haza hatalmas megbánással az arcodon…

Forrás: Cosmopolitan UK

Tele vagyunk divattrükkökkel:

Még több

Divat