Katalin hercegné egy filmnek köszönhetően lett cambridge-i hercegné

El tudod képzelni, hogy ma máshogy szólítsák Katalin hercegnét, vagyis a cambridge-i hercegnét? Mi sem, pedig nem sokon múlt a dolog, hogy egészen más címet kapjon.

Katalin hercegné egy filmnek köszönhetően lett cambridge-i hercegné

A brit uralkodó család hagyományai szerint a tagok új címet kapnak a királynőtől az esküvőjük után – így lett 2011. április 29-én Vilmos hercegből és Katalin hercegnéből Cambridge hercege és hercegnéje. De gondoltad volna, hogy mindössze egy filmen múlt, hogy a hercegné pont ehhez a címhez jusson?

Korábban, egészen pontosan 1999-ben azt ugyanis Edward hercegnek, a királynő legfiatalabb fiának ajánlották fel, miután feleségül vette Zsófiát. Edward viszont elutasította a címet, csak azért, hogy Wessex grófja lehessen, miután egyenesen rajongott Colin Firth kitalált karakteréért, Lord Wessexért a Szerelmes Shakespeare-ben. Igen, a királyi családban úgy tűnik, ez tényleg ennyire lazán működik, még annak ellenére is, hogy nem Edward herceg Erzsébet királynő kedvenc fia (ahogy nem is szegény Károly), hanem a botrányhős András. És ha már itt tartunk, Fülöp herceg Annát szerette legjobban, amit biztosan tudtál, ha ledaráltad A korona című sorozat eddigi évadait.

Forrás: elle.com

Kávé mellé sztárhírek:

Még több

Divat