Túlhájpolt filmek, amiknek valójában semmilyen cselekménye nem volt

A következő filmeken valószínűleg te sem izgultad halálra magad. De vajon attól még lehet élvezetes egy mozi, ha nincs, vagy alig van cselekménye?

Túlhájpolt filmek, amiknek valójában semmilyen cselekménye nem volt

Gyönyörű képek, különleges kameraállások, de nulla cselekmény. Az alábbi filmek nem csak a mozikban arattak sikert, de a legtöbbért még a kritikusok is odavoltak – mindez történt úgy, hogy a cselekményük istenigazából nem volt túl emlékezetes.  

Forrest Gump 

Hiába követünk végig egy rakás fontos amerikai történelmi eseményt a film során – például a vietnámi háborút, a polgárjogi mozgalmakat, de feltűnik benne még Elvis és a Watergate botrány is – a nézőnek mégis olyan érzése van, mintha valójában semmi nem történne benne. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az előbbi eseményeket maga Forrest Gump meséli el, egy padon ülve, múlt időben, miközben jelen időben történő dráma és cselekmény igen kevés van a filmben. 

Gravitáció 

Alfonso Cuaron Oscar-díjas filmje 2013-ban hatalmas sikert aratott – de nem feltétlenül a szuper izgalmas cselekménye miatt.  Ezt a mozit leginkább a speciális effektusok és a lélegzetelállító látványvilága tette lenyűgözővé. 

Az élet fája 

Olyan színészek játszottak benne, mint Brad Pitt és Jessica Chastain, a kritikusok imádták, és még Oscar-díjra is jelölték 2011-ben – de vajon el tudná bárki is magától mondani, hogy valójában mi volt a film cselekménye? Állítólag az élet értelméről szólt, csak kicsit túlságosan is elvont megvalósításban. Az operatőri munka viszont ezúttal is remek volt! 

Sráckor 

Richard Linklater kísérlete egészen egyedülálló volt a maga nemében: a filmet 12 év alatt forgatták le, 2002-től 2013-ig, ami során egy család élettörténetét mesélték el. Gondolhatnánk, hogy 12 év alatt rengeteg izgalmas dolog történhetett a szereplőkkel… De ez így nem teljesen igaz. Inkább csak sodródunk az árral, miközben a cselekmény kicsit megfoghatatlan marad. 

Szólíts a neveden 

Persze, mi is nagyon imádtuk Timothée Chalamet  és Armie Hammer párosát, de ha jobban belegondolsz, mit is csinált valójában Elio és Oliver ebben a filmben? Úszkálnak, zenélnek, könyveket olvasnak, fűben hemperegnek, és hasonlók…  Annyira egymásra koncentrálnak, hogy nem sok idejük marad bármi másra. 

Volt egyszer egy Hollywood 

Tarantino remekül teremtette meg a hangulatot és a környezetet, és persze a karakterek is hibátlanul fel vannak építve, és nagyjából ennyi. Ebben az egyébként maratoni hosszúságú moziban a végét leszámítva sok cselekmény nem történik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Leonardo DiCaprio és Brad Pitt játékán ne lehetne így is remekül szórakozni. 

Nem hagyunk filmek nélkül:

 

Még több

Divat