Erzsébet királynő az uralkodása alatt még sosem tett ilyet

A királynőt további pihenésre ítélték, ezért olyan fontos eseményt hagyott ki, amit korábban még egyetlen alkalommal sem!

Erzsébet királynő az uralkodása alatt még sosem tett ilyet

Azok után, hogy Erzsébet királynő az állapotára hivatkozva vasárnap lemondta a Fegyverszünet Napjára ígért látogatását, most újabb fontos eseményt hagyott ki. Az angol egyház nemzetgyűlésének általános szinódusát (ez az egyház törvényhozó testülete) 51 éves fennállása óta még egyetlen egy alkalommal sem mulasztotta el, de idén kénytelen volt a programjából törölni. 

Őfelségét a legfiatalabb fia, Edvárd herceg képviselte a ceremónián, de azért a királynő sem maradt szótlan, egy nagyon megható nyilatkozatot adott ki, amiből látszik, hogy ő sem így tervezte ezt a napot. 

Nehéz elhinni, hogy már több mint 50 éve annak, hogy Fülöp herceg és én részt vettünk a Szinódus legelső ülésén. Egyikünk sem tudja lassítani az idő múlását. 

Erzsébet azt is elmondta, hogy a COVID-19 idején mennyire fontos a hit szerepe, és mennyire köszöni az egyháznak, hogy vigaszt nyújt az embereknek, még ha ezt teljesen új formában, például digitális istentiszteltet tartva teszi. Ezek után joggal merül fel, hogy akkor most mi is van pontosan a királynővel, de Boris Johnson miniszterelnök és a palota is azt nyilatkozta néhány napja, hogy az uralkodó jól van, csak további pihenésre van szüksége, ezért mondja le sorra a hivatalos látogatásait. 

via

Első kézből kapod a királyi családdal kapcsolatos infókat:

Még több

Divat