Ők a legstílusosabb hercegnők Európában, akik még a divatiparba is belekóstoltak

Felejtsd el egy kicsit Katalin hercegnét és Meghan Markle-t! Bemutatunk neked még pár divatdiktátort az európai uralkodói családok tagjai közül.

Ők a legstílusosabb hercegnők Európában, akik még a divatiparba is belekóstoltak

Ha megkérdezik, kit tartasz divatikonnak a hercegnék közül, egyből rávágod Diana, Katalin vagy Meghan Markle nevét? Nem azt mondjuk, hogy tévedsz, mivel ők valóban nők millióinak öltözködésére hatással vannak, de azért nem árt, ha egy kicsit szélesíted a látókörödet. Európa ugyanis tele van olyan stílusos hercegnékkel és hercegnőkkel, akik amúgy sokkal merészebb döntéseket hozhatnak az outfitjüket illetően, mint a brit uralkodói család nőtagjai. Ráadásul még el is helyezkedhettek a divatiparban!

Zsófia svéd hercegné

Szófia hercegnő

Zsófia  lazán elegáns ruhatárából szívesen kölcsön vennénk pár darabot… (Fotó: Michael Campanella/Getty Images)

Nem is lehet kérdéses, hogy a svédországi Károly Fülöp herceg feleségének fantasztikus érzéke van a divathoz, hiszen Zsófia hercegné modellként (és valóságshow sztárként is) dolgozott, mielőtt beházasodott volna a királyi családba. Éppen ez volt az oka annak, hogy kezdetben kételkedve fogadták a trónörökös választását. Az idő végül mégis őket és a szerelmüket igazolta. Ma pedig már három kisfiú boldog szülei. És hála az előkelő pozinak, továbbá a sok nyilvános szereplésnek, gyakran kaphatunk stílusleckéket Värmland hercegnéjétől.

Maria-Olympia görög és dán hercegnő

Maria-Olympia

Ez már hivatalos: Maria-Olympia az egyik kedvenc hercegnőnk mostantól! (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images)

Ő Pál görög koronaherceg lánya. A tróntól megfosztott görög királyi család tagjainak sokkal szabadabb élete van, amint a többi royalnak Európában. Lehet saját és nyilvános Instagramjuk, amit Maria-Olympia ki is használ, és gyakran posztolgat az Instára. A Diornál gyakornokoskodhatott, sőt, még a modellszakmába is belevágott. A 25 éves hercegnő az évek során olyan márkák kifutóján vonult végig, mint például a Dolce & Gabbana és a Michael Kors-szal, vagy a Louis Vuittonnal is dolgozott már. 

Marie-Chantal, görög hercegné

Marie-Chantal

Nem véletlen, hogy Marie-Chantal ruhatervező lett… Nagyon ért a divathoz! (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

Ha már itt tartunk, meg kell említenünk Maria-Olympia hercegnő édesanyját, Marie-Chantalt is, mert neki összejött az, ami a brit királyi családban talán sosem történhetne meg. Képzeld, évtizedekkel ezelőtt megalapította a saját ruhamárkáját! A hercegné (luxus) gyermekruhákat tervez, amihez biztos jól jön az is, hogy korábban művészettörténetet is tanult Párizsban. Illetve, csak úgy mellékesen megjegyezzük: ő maga is mindig elképesztően csinos!

Tatiana görög és dán hercegné

Tatiana hercegné

Egyértelmű, hogy milyen szférában dolgozott korábban Tatiana… (Fotó: Fotonoticias/Getty Images)

A venezuelai születésű Tatiana Anna-Mária görög királyné és II. Konstantin görög király harmadik gyermekének, Miklósnak (azaz Pál öccsének) a felesége. Ám mielőtt férjhez ment volna, ő is a divatiparban dolgozott: ő volt Diane von Fürstenberg divattervező rendezvényszervezője és számtalan bemutatón ott ült már az első sorokban. Úgyhogy volt kiktől ellesnie a stílusát.

Nem csak a brit uralkodói családra érdemes odafigyelned:

Még több

Divat