A divat-trükk, ami egész évben zseniálisan mutat, de télen gyakorolhatod be igazán

Végre eljött a réteges öltözködés szezonja! A következőkben elmagyarázzuk, mit mivel érdemes párosítanod, és segítünk, hogy minél többet hozhass ki a megszokott darabjaidból!

A divat-trükk, ami egész évben zseniálisan mutat, de télen gyakorolhatod be igazán

A rétegezés elsődleges funkciója, hogy minél praktikusabban és melegebben próbálj meg a hideg időben felöltözni – de ki mondta, hogy a praktikusságot ne ötvözhetnéd játékossággal és egy csipetnyi divattal is? Ha igazán profi szintre szeretnéd emelni a ruháid rétegezését, kövesd az alábbi tanácsainkat!

Rétegezni egyáltalán nem egyszerű: olyan ruhadarabokat kell összeválogatnod, amik színben és anyagban is illenek egymáshoz, miközben arra is figyelned kell, hogy ne ess túlzásba… Te sem szeretnéd egy Michelin-baba formájában elhagyni a lakást, ugye? Az első és legfontosabb lépés tehát, hogy a következő három szabályra próbálj meg odafigyelni!

Koncentrálj a színekre
A semleges árnyalatok mindig jól működnek együtt, de ha színes ruhákat szeretnél viselni, mindig ügyeljen arra, hogy a szettedet komplementer színekből rakd össze.
Játssz a textúrákkal
Tedd játékosabbá a szettedet különböző textíliák párosításával - a műszőrme és a pamut, vagy a műbőr és a selyem tökéletesen működik együtt. Ezzel a megoldással sokkal egyedibbé tudod tenni az outfitedet.
Figyelj az arányokra
A túlöltözést próbáld meg elkerülni - annyira biztosan nem lesz hideg, hogy öt réteg ruhára legyen szükséged. A Michelin-baba szindrómát pedig úgy védheted ki, ha nem kizárólag nagydarab, mackós ruhadarabokat próbálsz meg egymással összepárosítani.

Az alapokat most már tudod. A következőkben adunk néhány konkrét tanácsot a téli ruhák rétegzéséhez!

Jöhetnek a mellények

A mellények idén szuper trendinek számítanak, és remekül tudnak mutatni akár egy egyszerű inggel is!

Hosszú ujjú pulcsi a nyári ruhád alá

Télen sem kell lemondanod a kedvenc nyári ruhádról! Vegyél alá egy hozzá illő hosszú ujjú pulcsit, és irány a város!

A garbó mindennel jól mutat

A garbó igazi jolly jokernek számít télen. Viseld bátran a kedvenc blézered, bő nyakú pulcsid, vagy csinos nyári ruhád alatt!

Mini pulcsi bő szabású inggel

Míg a nyár a crop topok, addig a tél a crop pulcsik szezonja – ezek a rövidített pulóverek bármilyen ingen jól tudnak mutatni. A játékosság kedvéért a különböző textúrákkal is kísérletezhetsz!

A poncsó is tuti befutó

Ha nem szeretnéd túlbonyolítani a dolgot, egy poncsóval biztosan nem tudsz mellényúlni.

Az átlátszó ruhák

Melegen is szeretnél öltözni, de jó lenne, ha közben a kedvenc mintás pólódat is meg tudnád mutatni? Csak egy kis kreativitásra és egy áttetsző felsőre lesz szükséged!

Fotók: Getty Images/Edward Berthelot

Divat tippekből sosem fogyunk ki:

Még több

Divat