3 pofonegyszerű DIY technika, amivel újra trendivé varázsolhatod a megunt ruháidat

Több olyan nadrágod és felsőd is akad, amit hónapok óta csak ide-oda tologatsz a polcaidon? Mielőtt örökre száműznéd őket, inkább gondold át, nem varázsolhatnád-e őket újra trendivé egy kis átalakítással. Így legalább egy kicsit digitális detoxot is tarthatsz!

3 pofonegyszerű DIY technika, amivel újra trendivé varázsolhatod a megunt ruháidat

Ha hozzánk hasonlóan téged is azonnal magába szippantott Viszkok Fruzsi Tedd rendbe az életed! című könyve, akkor biztosan belevágtál egy alapos lomtalanításba, hogy végre ne a káosz vegyen körül az otthonodban. És amennyiben már eljutottál a gardróbodig is a pakolás-projekt során, akkor kell, hogy legyen egy kupacod azokból a ruháidból, amiket valójában hónapok, akár évek óta nem hordasz. Mielőtt azonban kukáznád őket a lakásodból (és úgy általában az életedből), először inkább fusd át a listánkat!

Simán előfordulhat, hogy az egyik pofonegyszerű trükk segítségével újra trendivé varázsolhatsz párat közülük. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy akár ezreket is spórolhatsz, mert nem vásárolsz helyettük új darabokat. A vasalható textil matrica cuki plusz egyszerű megoldás, és azt is megteheted, hogy crop topra vágod a kinyúlt pólóidat. De azért vannak ennél látványosabb DIY-trükkök! Mutatunk hármat is! (A bónusz az, hogy ezek ráadásul szuper mindfulness gyakorlatok is!)

Tépünk egyet?

A farmernadrág pontosan az a ruhadarab, amit szinte bárhová felvehetsz. Az agyonhordás miatt viszont elég nagy az esély a szakadásra… Ám ez még nem ok arra, hogy megválj a kedvenc modelledtől. Egyszerűen csak tépd tovább! De azért ne kezdd el csak úgy random vagdosni a nadrágjaidat: először próbáld fel és jelöld meg krétával, melyik pontra passzolna egy-két lyuk. Utána jöhet a csiszolópapír, az olló és a kés is – azért csak óvatosan!

Színezd újra!

Tombolás helyett inkább a kreatív énednek adnál lehetőséget a csillogásra? Akkor válaszd a szövetfestést! Már most borítékolhatjuk, hogy – jó eséllyel – soha senki nem fog szembejönni veled hasonló mintájú ruhában. Ez a technika gyakorlatilag bármilyen anyagon működik, de a legszuperebbül talán a farmeren mutat. Egy dzseki hátulján például lazán kiélheted a művészi hajlamaidat. Csak ne felejtkezz el arról, hogy először alaposan ki kell mosnod a „vásznadat”, és csekkold azt is, hol mutatna legjobban a festményed. Ja, és az is fontos, hogy körberagaszd ezt a területet, nehogy túlcsorogjon az akrilfesték. Ha megvagy, vasald át a mintát a hátoldalon 6-8 percig magas fokozaton.

Virágom, virágom…

Fontos randira készülsz és úgy érzed, TÉNYLEG nincs mit felvenned? Ahelyett, hogy lendületből felpattintanád a kedvenc üzleted appját, inkább lehelj új életet (és romantikát) egy régi felsődbe. Nagyjából bármelyik topodat feldobhatod azzal, ha hímzel rá valamit – a virág például tökéletes választás, mert egyszerű és sosem megy majd ki a divatból. Aztán, ha már belejöttél a rózsákba, emelheted a tétet és akár egy bonyolultabb mintát is bevállalhatsz.

A ruhatárad felfrissítése után az otthonodat is feldobnád?

Még több

Divat