3 alkalom, amikor a királyi család tagjai túl rövid szoknyában villantottak

A királyi család tagjaira vonatkozó öltözködési előírások szigorúak, de most olyan pillanatokat mutatunk, amikor a kelleténél tényleg rövidebb szoknyában jelentek meg a nagy nyilvánosság előtt a hercegnék.

3 alkalom, amikor a királyi család tagjai túl rövid szoknyában villantottak

Meghan Markle szinte már hobbit űzött belőle, hogy megszegje a királyi családra vonatkozó merev öltözködési protokollt, viszont Katalin hercegné, sőt Diana hercegnő életében is akadt olyan pillanat, amikor kifejezetten rövid szoknyában jelent meg. Arra az esetre, ha hitetlenkedve ráncolnád a homlokod vagy twerkelne a szemöldököd, mutatjuk is a bizonyítékokat. 

Meghan Markle

Kivel is kezdhetnénk a sort, ha nem Meghan Markle-lel? A brit királyi család fekete báránya folyamatosan áthágta II. Erzsébet királynő szabályait. Nem volt ez másképp az öltözködési etikettel sem, és ezzel a túlságosan is huncut ingruhával sem, aminek az utolsó gombját jól láthatóan elfelejtette begombolni. 

Hercegnék, amikor rövid ruhát viseltek

Meghan Markle 2019-ben, Dél-Afrikában tett látogatása során választott egy rövid, felvágott ruhát. (Fotó: Getty Images/Samir Hussein)

Állítólag II. Erzsébet királynő ragaszkodik ahhoz, hogy az uralkodói család nőtagjai ruhát vagy szoknyát hordjanak, ehhez képest Meghan sokszor nadrágban jelent meg egy-egy hivatalos eseményen, vagy ha szoknyában, akkor nem feltétlenül figyelt oda arra, hogy szoknyája vagy a ruhája a megfelelő hosszúságú legyen. (Amíg hercegnéként tevékenykedett, nem vehetett volna fel olyan darabokat, melyek a térde felett 7-10 centivel végződnek.)

Katalin hercegné

Katalin hercegnét a házassága első éveiben sok kritika érte, miért nem hord kellőképpen hosszú szoknyákat. A kezdeti időszakban előszeretettel viselt alig térdig érő szoknyákat, ruhákat, és bizony többször előfordult olyan is, hogy ezek egy-egy óvatlan pillanatban fellibbentek, sokkal többet mutatva a hercegné lábaiból, mint az a királyi család tagjai esetében megengedett.

Katalin hercegné szoknyája

Bizony, megesik, hogy Katalin hercegné is hibázik. Rövid szoknyáit egyszer-egyszer a szél is fellebbentette. Egy 2019-es múzeumlátogatása kapcsán ez elmaradt, de a szoknya a megengedettnél jóval rövidebb. (Fotó: Getty Images/Tristan Fewings)

Diana hercegné

A piros-lila szett igazi ikonikus darabbá vált, és messze megelőzte a korát, ami a menő színpárosítást illeti, viszont a protokoll szempontjából a kelleténél rövidebb. Diana egyébként ezt az összeállítást 1992-ben a Tádzs Mahalnál tett látogatására választotta.

Diana rövid szoknyája

Diana hercegné a Tádzs Mahal előtt, 1992-ben (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Ha mindennél jobban érdekelnek a királyi család hétköznapjai:

 
 

Még több

Divat