A tökéletes farmert megtalálni nem egyszerű, De még ekkor is előfordulhat, hogy pár alkalom után az anyag kinyúlik, a nadrág pedig elveszíti a formáját. Pánikra semmi ok, mivel van pár trükk, amivel ismét szűkebb lehet a kinyúlt farmer! 

Így szűkítsd a farmered 

Elsőként is fontos leszögezni, hogy ismerned kell az anyagot. Bizonyos farmerek, például azok, melyek 100%-ban pamutból készülnek, könnyebben kinyúlhatnak idővel. Éppen ezért ezt mindig vedd számításban már a vásárlásnál. Míg azok, melyek elasztánt is tartalmaznak jobban tartják a formájukat. Azok a nadrágok könnyebben össze is mennek, melyek csak pamutot tartalmaznak, így érdemes velük vigyázni. Mindig nézd meg miből készült a nadrág, mivel a szintetikus anyagot tartalmazók könnyebben megsérülhetnek. 

Mosd ki! 

Sokan tudják, hogy a farmer a mosás után a legfeszesebb. Ilyenkor sokkal kisebb, míg a nap végére vagy második hordásra már kinyúlhat. Ha szeretnéd, hogy egy kicsit szűkebb legyen, akkor fordítsd ki a nadrágod, állíts be magasabb hőfokot és mosd ki. Nem kell 90 fokon kimosnod, bőven elég, ha kicsit magasabbra állítod, mint ami a címkén szerepel. 

Forrald fel!

A szakértők szerint, ha egy nagyon kitágult nadrággal van dolgod, aminél nem sajnálod, ha esetleg túl kicsi lesz, akkor az is jó megoldás lehet, ha kifőzöd. Ehhez elsőként keress egy nagy edényt, amibe biztosan belefér a nadrág, engedj bele annyi vizet, ami biztosan ellepi, majd forrald nagyjából 30 percig. Miután elkészültél, csavard ki, és hagyd a levegőn megszáradni. 

Vasalás 

Ha a kedvenc farmered például folyton a térdednél nyúlik ki, akkor jó módszer, ha felvétel előtt kivasalod. Nincs más dolgod, mint benedvesíteni a kívánt területet, majd gyorsan átmenni rajta vasalóval. Sajnos ez a praktika csak akkor válik be, ha kicsi területről van szó. 


Via