Te is imádod a balerina cipőket? Akkor a tavasz lehet a kedvenc évszakod, akkor ugyanis hosszú szünet után végre újra felhúzhatod őket. Most akár sokkal extrémebben is, mint máskor. 

Idén teljesen más lesz a balerina cipők viselete

A balerina cipő hatalmas ajándék a nőknek: minden alkalomra tökéletes, ám kényelmes, egyszerű benne menni, és a súlya is pehelykönnyű általában. Egy baj van vele csupán, hogy ami a divatot illeti, eddig leginkább harisnyákkal, vagy bőrszínű nylonzoknikkal ajánlották a viseletét.

2023 azonban a változás éve a balerinacipőket tekintve is. Idén ugyanis a zoknival viselése lesz a legnagyobb trend. A letisztult hatás itt is érvényesül: nem színes darabokkal, hanem fehér zoknikkal egészítik majd ki a lábbelit.  

Ha mégsem a fehéret szeretnéd

Ha a fehér zokni neked nem jön be, akkor választhatsz feketét is, de ennél merészebb színkombinációkat idén sem ajánlatos viselni. Törekedj a pasztellekre, a nem túl tolakodó árnyalatokra. Ha látványosabb, extrább viseletet szeretnél, akkor inkább a lábbeli legyen különleges: színes, gyöngyökkel, kövekkel díszített, esetleg valamilyen nem mindennapi forma vagy 3D-s virágok.

Fotó: Christian Vierig / Contributor

Különleges anyagok is felbukkannak

Idén új változatok érkeznek a balerina cipők anyagát tekintve is: nagy divat lesz a farmeranyagú, a bőr, és a szövetekkel díszített balerinacipő, de a szegecsek is hódítanak 2023 tavaszán. 

A következő hónapokban sok helyen találkozhatunk majd magassarkú balerina cipőkkel is: ezek ugyanolyan sokoldalú és csinos darabok, amelyek úgy adnak pár plusz centit, hogy mégsem kell hagyományos magassarkút viselnünk. 

via