Egészen megdöbbentő, milyen trükköket alkalmaznak bizonyos divatmárkák a ruhák befotózásakor azért, hogy minél többen vásároljanak online tőlük! Az amerikai Fashion Nova márka egyik dolgozója, Mariam ugyanis egy fél perces Tik Tok videót osztott meg arról, milyen szorosan fogják össze rajta a webshopra befotózott darabokat azért, hogy minél tökéletesebbnek tűnjenek – hiszen valljuk be, te is akkord fogod megvenni őket, ha azt látod, hogy jól áll az a modell csajszin…

Fotó: TokTok @mariamxarab

Igazság szerint viszont a ruhákat hatalmas csipeszekkel és csomókkal rögzítik, hogy minél feszesebb és alakkövetőbb hatást keltsenek. Aztán úgy fotózzák be az egészet, mintha semmi turpisság nem lenne a dologban.

Az viszont már nem számít, hogy csipeszekkel még a modell sem tud mozogni a ruhákban, ahogy az sem, hogy ezzel a módszerrel kb. bármit árulhatnának a webshopban, az úgysem úgy nézne ki a való életben! Ugyan kinek az alakján festene álomszerűen egy bermuda farmer, ha még a „tökéletes” testű modellen is igazítani kell azt?

Fotó: TokTok @mariamxarab

Persze, érthető, hogy minél több cuccot el akarnak adni, de ezzel a trükkel azért már kissé túllőtt a célon a divatmárka. Már csak abban érdemes bízni, hogy a többi fast fashion webáruház nem alkalmaz hasonló trükköket azért, hogy növeljék az eladásaikat - de a látottak alapján ez sajnos nem valószínű.

A leleplező videóra mindenesetre már 7 millióan kattintottak a TikTokon, a kommentelők pedig teljesen ki vannak akadva a látottakra:

Hallani fognak az ügyvédemről, ez egyszerűen elfogadhatatlan!

„Semmit sem merek online rendelni, mert tudom, hogy soha nem fog úgy állni rajtam, mint a modellen. 

Na, pont ezért kellene a webshopoknak a fotós véleményeket engedélyezniük! Úgyis csak onnan látni, milyen a ruha valójában, nem a profi fotósorozatról

A pasim vett innen csomó ruhát nekem és ki voltunk akadva, hogy egyik sem áll jól rajtam! Ezek után már nem is vagyok meglepve, meg fogom neki mutatni ezt a vidit!

Egy hasonló márkánál dolgozok és egy valamit biztosan tudok. A webáruházak mindig hazudnak arról, milyen méretet visel a modell. Általában nagyobb cuccokat adnak rájuk, hogy ilyen módszerekkel az alakjukra tudják őket szabni! 

Via