A Pantone bemutatta az év színét, amely 2023-ban a PANTONE 18-1750 Viva Magenta. Lássuk, hogyan vélekedik a gyártó az árnyalatról, és miért erre az ultracsajos színre esett a választásuk.

AZ én színe a Magenta

A vörös családba tartozó vibráló, élettel és lendülettel teli, természetet idéző árnyalat az erőt jelképezi. A Magenta a festékcég szerint tökéletesen szimbolizálja az emberi kreativitás és a mesterséges intelligencia közötti hidat. 

A PANTONE 18-1750 Viva Magenta új narratívát ír. A bátorság és a rettenthetetlenség jelképe, lüktető szín, melynek buzgósága elősegíti az optimizmust és az örömöt. Erőteljes és erőt adó, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz.

Mély jelentést hordoz az év színe

Aki a Magenta szín mellett teszi le a voksát, az vakmerő, szellemes, befogadó, és minden lázadó lélek nyugalomra találhat a segítségével. 

A meleg és a hűvös közötti egyensúlyt reprezentáló karmazsinvörös tónus, a PANTONE 18-1750 Viva Magenta asszertív, de nem agresszív,  nem meredeken dominál, hanem „bársonykesztyűben, mégis ököllel” megközelítést alkalmaz a gyártó szerint, így hódítja meg az emberek szívét.