Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei rendkívül tudatosan vannak nevelve: nem elég, hogy a lehető legjobb életkörülményeket próbálják biztosítani a gyermekeiknek, még a viselkedésüket is rendszeresen fejlesztik, hogy egy nap majd belőlük is olyan méltó uralkodó, valamint királyi családtag válhasson, akárcsak  Erzsébet királynőből.

Katalin hercegné tudatosan öltözteti kékbe a gyerekeit

Ezek után már nem is meglepő, hogy Katalin hercegné a gyerekek öltözékét is tudatosan megtervezi. A kisgyermekeken nyilvános rendezvények alatt példál soha nincsek mesefigurák vagy kihívó színű ruhák, ahogyan a feltűnő mintákat és a világító, neonos árnyalatokat is kerüli gyerekein a hercegné. De vajon miért?

Karen Haller brit pszichológus és színelemző szerint ezért, mert Katalin hercegné a gyermekek öltözködésével akar üzenni a brit népnek: a kék színnek ugyanis a színtanban ugyanolyan határozott jelentése van, mint a tüzes pirosnak vagy a komor feketének!

Hihetetlen jelentése van a sötétkék színnek 

A színtan szerint a sötétkék szín a szóbeli kommunikációval, az önkifejezéssel és az őszinteséggel van kapcsolatban — épp ezért, ezt az árnyalatot gyakran hívják a tudás és a bölcsesség, valamint az őszinteség és az igazságmondás színének is.

Katalin hercegné célja tehát, hogy a brit nép már egészen kicsi koruk óta megbízzon a gyermekeiben, ami különösen fontos szempont a brit monarchia fennmaradása érdekében. A brit királyság az utóbbi időben ugyanis rengeteg botránynak esett áldozatul, Katalin hercegné és Vilmos herceg célja pedig az, hogy a jövőben újra naggyá és elismertté tegyék a brit királyságot.

Via